The Replacement Wife van Darby Kane

the replacement wife

Het klonk zo leuk. The Replacement Wife van Darby Kane gaat over Elisa en de verdwijning van de vriendin van haar zwager.

Elisa was altijd dol op haar zwager, maar dan ontdekt ze wat dingen over hem waardoor ze ineens heel anders naar hem kijkt.....

The Replacement Wife valt in het genre van een 'zogenoemde domestic suspense novel'. 

En daar ben ik dol op!

Maar dit is wel zo ongeveer het slechtst geschreven boek dat ik ooit gelezen heb. 

Ik heb me er met moeite doorheen geworsteld. Meerdere keren dacht ik: 

'Zal ik stoppen met lezen?' 

Maar ik wilde toch weten hoe het zou aflopen. Dus dat moet ik Darby Kane dan schoorvoetend nageven. Ze weet je ondanks haar schrijfstijl voldoende te intrigeren om door te lezen.

Maar genoeg geklaagd over dit boek! Eerst maar eens naar waar het nou eigenlijk over gaat!

The Replacement Wife van Darby Kane

Het draait in dit boek om Elisa. Zij is gelukkig getrouwd met Harris en samen hebben ze een (heel irritant) zoontje. Harris is heel close met zijn broer Josh, en Elisa beschouwt hem als een broer. Kortom ze hebben het allemaal erg naar hun zin.

Elisa heeft een trauma van een dodelijke schietpartij

Wel heeft Elisa het nog wat moeilijk omdat ze een jaar geleden aanwezig was bij de moord op een collega van haar werk. Er is toen zelfs een kogel langs haar arm geschampt. Sinds die gebeurtenis heeft Elisa het moeilijk. Ze slikt medicatie tegen haar angst, maar voelt niets voor therapie.

Elisa begint haar zwager te wantrouwen

Door alle stress rondom de schietpartij was Elisa in eerste instantie niet zo alert toen haar vriendin Abby, de verloofde van zwager Josh, verdween. Maar op een dag vindt Elisa wat spullen van Abby in de kast van Josh, en er gaan ineens allerlei alarmbellen af. Ineens denkt Elisa dat Josh Abby misschien wel wat heeft aangedaan. Ze begint te wroeten in zijn leven, en ontdekt dat Josh al eerder twee echtgenotes heeft overleefd!

Is mijn huwelijk wel zo goed?!

Als ze haar duistere vermoedens met haar man Harris probeert te delen komt Elisa van een koude kermis thuis. Harris moet er niets van weten, en lijkt te denken date haar verdenkingen voortkomen uit haar trauma. Als Josh met een nieuwe vriendin, Rachel komt maakt Elisa zich zorgen over Rachels veiligheid.

Gaslighting?

Ondertussen voelt Elisa zich regelmatig ontzettend moe en duizelig. Haar conditie is heel slecht, en ze vergeet een keer om haar zoontje op te halen van school. En hoe kan het dat haar pillen ineens zo maar op de keukentafel staan?

Waarom is The Replacement Wife zo'n stom boek?

Bovenstaande elementen vind ik intrigerend. Waarom had ik dan toch zo'n moeite met The Replacement Wife? Het antwoord is simpel: 

Elisa is gewoon een vreselijke hoofdpersoon en Darby Kane's schrijfstijl spreekt mij niet aan.

Boehoe, wat heb ik het toch moeilijk! 

Elisa wentelt zich in zielig zijn, en ziet zichzelf echt als een slachtoffer. Ze geeft altijd anderen de schuld, en doet de stomste dingen. Zoals Josh confronteren, terwijl ze weet dat hij een gelikt liegbeest is, en dan verbaasd zijn dat hij niets toegeeft.

Saai en repetitieve stijl

Afgezien van de drammerige Elisa, helpt de manier waarop Darby Kane schrijft ook niet. Om de haverklap geeft Elisa het definitief op, om het twee bladzijden verder definitief op te geven. En oh ja, weet je wat Elisa 5 pagina's verder doet? Ze geeft het op!

Mijn conclusie over The Replacement Wife

Ondanks de veelbelovende plot, ben ik helemaal geïrriteerd door dit boek. Ik heb het met kromme tenen uitgelezen. en ik moet wel toegeven dat de plot een paar twists had. Maar zelfs die twists vond ik stom.

Elisa is een drammerige en ongeloofwaardige hoofdpersoon, het verhaal is een herhaling van steeds hetzelfde, en de intrigerende plot komt niet uit de verf.

Op Goodreads krijgt The Replacement Wife 3,58 van de 5 sterren. Maar ik geef dit boek 1 ster.

Kortom: ik raad dit boek niet aan.

The Replacement Wife kopen

The Replacement Wife kost 14,99 bij bol.com. Dat valt me dan nog weer mee.

Vergelijkbare berichten

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *