The other woman: wat als ze je schoonmoeder is?

We kennen denk ik allemaal wel de romans met als thema 'de andere vrouw'. Er zijn meerdere boeken met de titel 'The other woman.' Eén van mijn favorieten met deze titel is The other woman van Joy Fielding, maar dit terzijde.

Maar in het boek The other woman van Sandie Jones is de andere vrouw de schoonmoeder.

Dus dit keer niet een liefdesrivale, maar de moeder van de partner.

Een intrigerend uitgangspunt.

Maar maakt het boek het waar?

The other woman van Sandie Jones

Emily is dol op Adam. Hij is alles wat ze zoekt in een man. Dus als Adam haar wil voorstellen aan zijn moeder Pammie voelt Emily een mengeling van blijdschap en zenuwen. Want ze wil natuurlijk wel graag in de smaak vallen bij de moeder van haar grote liefde.

Als 'de andere vrouw' je schoonmoeder is

Maar Pammie lijkt geen liefhebbende schoonmoeder te zijn. Sterker nog, ze is de schoonmoeder uit de hel. Ze manipuleert, zit Emily dwars waar ze maar kan, en zorgt voor veel spanning en problemen tussen Emily en Adam.

Ze slaagt er bovendien om alle belangrijke en mooie momenten voor Adam en Emily te verknoeien. Zo krijgt ze spontaan een 'hartaanval' als Adam een huwelijksaanzoek doet, en krijgt ze kanker vlak voordat ze zouden gaan trouwen.

Pammie is kortom een verschrikking als schoonmoeder die je je grootste vijand nog niet toewenst.

Spoiler alert

Lees niet verder, want ik ga nu dingen vertellen die een ander licht werpen op het verhaal. Want niet alles is wat het lijkt in The other woman van Sandie Jones.

Plot twist!

Hoewel je als lezer schoonmoeder Pammie steeds meer gaat verafschuwen, blijkt er een zeer verrassende verklaring achter haar gedrag schuil te gaan. Ik moet echt zeggen, dat ik de plot twist niet had zien aankomen.

Maar het blijkt dus dat Pammie al die gemene dingen deed om Emily te beschermen tegen Adam. Adam blijkt namelijk een enge psychopaat, die zijn vorige vriendin heeft vermoord.

Emily is een dweil

Hoewel ik het een bijzondere en onverwachte plot twist vond, is het karakter van Emily zo'n ontzettende dweil, dat de ontmaskering van Adam me amper meer kon schelen.

Ik vond Emily echt heel ongeloofwaardig. Adam gaat bijvoorbeeld vreemd, en toch neemt Emily hem terug. Ze heeft gevoelens van de Adams broer, maar toch blijft ze bij Adam. Ik vond het niet realistisch hoe Emily voortdurend over zich heen laten lopen. En dat vind ik ook het grootste probleem van dit boek.

Mijn conclusie over The other woman van Sandie Jones

The other woman van Sandie Jones is leuk leesvoer, totdat het karakter van Emily steeds ongeloofwaardiger wordt. Als lezer kun je weinig sympathie voelen voor een vrouw die zó met zich laat sollen.

Tegen de tijd dat de onverwachte en originele plot twist komt, is het boek helaas al niet meer te redden.

Ik zou het om die reden dan ook niet aanraden. Ik geef The other woman van Sandie Jones een 5,5.

Praktische informatie over The other woman van Sandie Jones

The other woman valt denk ik in het genre van psychologische thriller. The other woman van Sandie Jones is voor 20,- te koop bij bol.com maar ik zou het geld er niet aan uitgeven als ik jou was.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *