|

Fractured van Catherine McKenzie

fractured catherine mckenzie

Fractured van Catherine McKenzie is een psychologische thriller die zich afspeelt in een zogenoemde domestic setting.

In dit geval een mooie straat in Londen, waar diverse jonge gezinnen wonen.

Precies het soort setting waarvan ik houd.

Fractured van Catherine McKenzie

Het verhaal van Fractured speelt zich af in Pine Street. Het wordt verteld vanuit 4 perspectieven.

  • John, de buurman die al meerdere jaren aan Pine Street woont.
  • Julie de nieuwkomer die met man en kinderen naar Pine Street is verhuisd.
  • Toen
  • Nu

Als lezer kom je erachter dat er blijkbaar iets is gebeurd. Vervolgens krijg je telkens een ik-persoon voor je die zijn of haar vertelt. Zowel nu als toen. Ik vond dat irritant en verwarrend, want ik kan nooit onthouden wat wanneer was.

Julie, de nieuwkomer

Julie is recent met haar man en tweeling verhuisd naar Pine Street. Julie is een succesvol schrijfster en is rijk geworden van haar eerste boek. Maar haar succes had ook een prijskaartje: ze kreeg een vrouwelijke stalker die haar lastig viel en mede daarom is het hele gezin verhuisd naar Pine Street.

John, de buurman

John is ontslagen en is daardoor relatief veel thuis. Hij begint zijn eigen bedrijf, en voelt zich aangetrokken tot Julie. Ze gaan regelmatig samen hardlopen, maar ondanks de onderhuidse spanning gebeurt er niets tussen hen. Tot John op een dag een onhandige poging doet om Julie te kussen. Daarna houden de twee afstand van elkaar. Niks aan de hand dus.

Julie ligt slecht in de buurt

Op de één of andere manier ligt Julie slecht bij de andere bewoners van Pine Street. Zo is er een incident met haar jongste dochter die andere kinderen pest, en stuurt ze haar hond af op wat ze denkt dat een inbreker is, maar de zoon van John blijkt te zijn. Die houdt er een lelijke beet in zijn gezicht aan over.

Maar waarom iedereen zo stom doet tegen Julie is mij als lezer eigenlijk een raadsel. Ik heb geen goede reden gelezen in Fractured hiervoor.

Wat is er nou eigenlijk gebeurd in Fractured van Catherine McKenzie?

Eigenlijk gebeurt er niet zoveel in Fractured van Catherine Mckenzie, hoewel er dus blijkbaar wel iets ergs is gebeurd want in het heden is John deel van een rechtszaak. Op een gegeven moment dacht ik dat Julie vermoord was of zo.

Het grootste deel van het boek gaat het eigenlijk niet echt ergens over. Je leest over Julie's writer's block en er zijn wat perikelen en activiteiten op Pine Street. Pas vrij aan het eind kom je erachter waarvoor die rechtszaak nou eigenlijk is.

Mijn conclusie over Fractured van Catherine McKenzie

Ik vind het verhaal van Fractured een storm in een glas water. Als ik het goed begrijp houden uiteindelijk John en Julie zichzelf verantwoordelijk voor de tragische gebeurtenis die tot de rechtszaak leidde. Maar wat hebben ze dan gedaan?!

Ze voelden zich enigszins tot elkaar aangetrokken, maar deden daar verder niets mee.

Dus om nou te zeggen dat hun acties aanleiding waren voor de tragedie, vind ik best vergezocht.

Om die reden vond ik Fractured behoorlijk tegenvallen en ook een beetje overdreven. Net zoals ik het niet geloofwaardig verteld vind waarom Julie zo slecht in de buurt lag. Dat vond ik ook niet logisch.

Op GoodReads krijgt het boek een 3,77. Ik geef het denk ik een 3,25. Best aardig, maar uiteindelijk teleurstellend.

Fractured van Catherine McKenzie kopen?

Fractured is voor de prettige prijs van 9 euro te koop op amazon.nl!

fractured

Leestips

Vergelijkbare berichten

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *