De echtgenotes van Tarryn Fischer

de echtgenotes

Niets is wat het lijkt in het boek De echtgenotes van Tarryn Fischer. En het is lang geleden, maar ik was compleet gevloerd door het einde. Dat had ik echt totaal niet zien aankomen, en dat gebeurt me niet meer zo vaak.

Ik houd van boeken die me weten te verrassen!

De echtgenotes

De echtgenotes gaat over Thursday. Ze is getrouwd met Seth. Tot zover heel gewoon, maar Seth is een polygamist. Naast Thursday heeft hij nog twee partners. Thursday is zijn tweede vrouw.

Seth's eerste vrouw Regina wilde geen kinderen, en daarom heeft hij in overleg besloten te trouwen met Thursday. Maar Thursday krijgt een ernstige miskraam rond 20 weken zwangerschap, en haar baarmoeder moet verwijderd worden. Daarom trouwt Seth met nog een andere vrouw.

Anders dan in bijvoorbeeld de serie Sister Wives kennen de vrouwen in De echtgenotes elkaar niet. Hun levens zijn compleet van elkaar gescheiden.

Thursday wordt nieuwsgierig naar de andere vrouwen

Dan wordt Thursday nieuwsgierig naar Seths andere vrouwen. Ze gaat op onderzoek uit, en bezoekt de nieuwste aanwinst zelfs bij haar thuis, hoewel ze niet zegt wie ze is.

Wat volgt kan ik niet anders beschrijven dan een duizelingwekkende rit, waarin niets is wat je als lezer denkt.

Om die reden kan ik er verder ook niet teveel over zeggen, want ik wil het niet bederven voor jullie.

Tarryn Fischer over haar boek

Hieronder een filmpje waarin Tarryn Fischer vertelt over haar boek De echtgenotes.

Mijn conclusie over De echtgenotes 

Als je houdt van psychologische thrillers in een huiselijke setting, met 1 hoofdpersoon, en een heleboel twists en turns die je als lezer echt niet ziet aankomen, dan is dit boek vast iets voor jou!

De vergelijking met Gillian Flynn vind ik niet helemaal terecht. Het boek Gone Girl vind ik beter.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *