The Babygroup van Caroline Corcoran: moedergroepen zijn nooit meer hetzelfde!

Je kent ze vast wel: moedergroepen! In het boek van Caroline Corcoran heet het een Babygroep, maar dat is eigenlijk hetzelfde.

Soms ontstaan ze naar aanleiding van een gedeelde cursus zwangerschapsgymnastiek, soms via een consultatiebureau of een cursus Muziek op schoot of Babymassage. In de populaire serie Working Moms vormt een moedergroep ook de basis voor de vriendschappen tussen een stel vrouwen.

Moedergroepen

Wat moedergroepen kenmerkt is dat het gaat om een groep vrouwen die niet persé veel gemeenschappelijk hebben, behalve dat ze allemaal recent een baby hebben gekregen.

En laten we eerlijk zijn, dat kan best een redelijk basis zijn voor een moedergroep! Want het feit dat je in eenzelfde levensfase zit, en met dezelfde vragen en problemen worstelt, kan heel verbindend werken.

The Babygroup

In Caroline Corcorans boek The Babygroup zoekt Scarlett steun bij een stel vrouwen uit haar dorp in de vorm van een babygroep. In totaal zijn ze met z'n vieren, en hoewel ze compleet verschillend zijn, worden de 3 andere vrouwen steeds belangrijker voor Scarlett. Soms ondanks haarzelf, want ergens kijkt ze ook op hen neer.

Verhuisd van de stad naar een idyllisch dorpje

Scarlett is een klein jaar geleden bevallen van een dochter, en woont met haar man in een pittoreske cottage in een idyllisch dorpje. Het was haar man die haar overhaalde om de stad Manchester te verruilen voor 'country living'.

Hoewel Scarlett het plattelandsleven in eerste instantie omarmde, verlangt ze steeds vaker terug naar het rumoer en de beweeglijkheid van de stad. Ze probeert haar draai te vinden, door nieuwe vriendschappen aan te gaan, zoals in The Babygroup.

Ze dacht dat ze hen kon vertrouwen. Ze had ongelijk

Maar als lezer weet je op basis van de onheilspellende tekst op de cover al dat er iets niet goed zit.... De dag dat Scarletts zwangerschapsverlof er op zit, en ze weer naar haar werk gaat, heeft iemand een sex video van haar met twee mannen naar haar collega's en baas gestuurd. En daar houdt het niet op: de video is ook naar vrienden, kennissen, zakenrelaties en zelfs haar vader gestuurd.

Langzaam maar zeker gaat het steeds slechter met Scarlett. Ze verliest haar baan, haar zelfvertrouwen, ze drinkt steeds meer en haar huwelijk verslechtert.

The Babygroup: opzet

The Babygroup wordt verteld vanuit het perspectief van de alwetende verteller, en dan vooral over Scarlett. Maar daarnaast zijn er ook een aantal hoofdstukken van 'Anon' één van de moeders uit haar Babygroup. Het is degene die de video heeft gelekt.

Dit zorgt voor leuk leesvoer!

Want als lezer zit je vervolgens steeds te speculeren en op te letten of je kunt achterhalen wie van de 3 de gemenerik is die Scarlett probeert te ruïneren.

Mijn conclusie over The Babygroup

Ik vond The Babygroup een erg leuk boek, waar ik mijn aandacht warempel goed bij kon houden. Het is mooi geschreven, en het boeit. Wel vond ik het aan het eind een beetje van de rails gaan. Het werd ietwat chaotisch vond ik. Bovendien vond ik dat Scarlett op een gegeven moment ook wel slachtofferig deed.

Maar toch geef ik dit boek een 8.

P.S. Dit boek geeft ook een leuk kijkje in de wereld van mamabloggers en mama instagrammers. Scarlett heeft namelijk een populair Instagram account!

Praktische informatie over The Babygroup

The Babygroup is voor 12,99 te koop bij bol.com

Leestip: Tropenjaar

Vergelijkbare berichten

Eén reactie

  1. Cashing out is one other thing, and different bonuses have different terms and conditions. That is why it is at all times greatest to get familiar with your selected bonus's T&C's in order to to} avoid any disagreeable misunderstandings if you go to the cashier to make a withdrawal. For extra data of on means to|tips on how to} cash out on a no deposit bonus read our information. Sometimes granted upon 카지노 사이트 registration in an online on line casino, generally with out it, free spins...

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *