|

Een kleine moeite, Darcey Bell

Iedere moeder heeft er denk ik wel eens mee te maken:

Een collega moeder vraagt je of je haar kind even wilt opvangen omdat ze wat later is.

Het is een kleine moeite, en je helpt er iemand mee. Dus waarom niet.

Dat denkt ook Stephanie als haar beste vriendin Emily vraagt of ze haar zoontje Nicky kan meenemen uit school. Maar vervolgens komt Emily hem niet ophalen 's avonds. En dat is niks voor haar.

In eerste instantie denkt Stephanie dat ze zich zeker vergist heeft, en dat ze niet goed naar naar Emily heeft geluisterd. Maar de dagen verstrijken en Emily komt niet terug.

De ondertitel van Een kleine moeite is dan ook:

'Je past op haar kind, maar wat als ze hem nooit komt halen?'

Intrigerend gegeven, toch waardeloos boek

De plot van Een kleine moeite sprak me erg aan. Ik was heel benieuwd naar het verhaal. Misschien ook wel omdat het om zo'n herkenbare situatie gaat.

Dus hoe kan het dan dat het boek waardeloos is?

Heel eenvoudig: Darcey Bell beschrijft alleen maar. Ze laat niet zien. Er is een belangrijk advies dat aan schrijvers wordt gegeven en dat luidt:

'Show. Don't tell.'

Een kleine moeite is één lange beschrijving

En dat is wat dit boek een misser maakt. Het boek leest als één lange beschrijving. Bijna als een presentatie, een opzet voor een te schrijven boek. Het is een leuke plot, een goede opzet, en ga het nu maar uitwerken.

Maar dat laatste heeft Darcey Bell dus niet gedaan. Het is gebleven bij het beschrijven van het verhaal. En daardoor gaan de karakters niet leven, en verstrijkt de tijd raar snel.

Plot twists

Doordat het verhaal één al beschrijving is, boeiden de plot twists me amper. Qua opzet, twee vrouwen en een man, deed het me een beetje denken aan Behind her eyes van Sarah Pinborough.

Maar dat boek is wel honderd keer beter.


Mijn conclusie over Een kleine moeite

Een kleine moeite was voor mij een enorme tegenvaller. De manier waarop het verhaal verteld werd vind ik eeuwig zonde. Want de basis voor het boek sprak me heel erg aan. Daarnaast zijn de karakters ongeloofwaardig en onsympathiek.

Ik geef dit boek een 3.

Praktische informatie over Een kleine moeite

Een kleine moeite van Darcey Bell is voor 19,95 te koop. Maar persoonlijk vind ik dit het geld absoluut niet waard.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *