Cackle van Rachel Harrison: chicklit met bovennatuurlijke elementen? spelling gecheckt

cackle

Op het eerste gezicht lijkt het boek Cackle van Rachel Harrison weinig bijzonder.

Vrouw wordt gedumpt door haar vriend en moet noodgedwongen een nieuwe start maken. Ze verlaat noodgedwongen New York en komt terecht in een pittoresk dorpje waar ze een nieuw leven probeert op te bouwen.

Het is een plot die eindeloos vaak herhaald is, en die ik doorgaans ook altijd wel weer leuk vind om te lezen.

Maar Cackle is toch anders!

Want Cackle zit vol magie.

Letterlijk.

Cackle

Annie's hart is gebroken doordat haar partner Sam besluit dat hij niet meer met haar verder wil. Ze gaan als de beste vrienden uit elkaar, maar Annie zou niets liever willen dan bij elkaar blijven. 

Vol verdriet verlaat ze noodgedwongen hun gedeelde appartement, en verhuist naar het dorpje Rowan dat zo uit een Anton Pieck schilderij zou kunnen komen. In een stad in de buurt heeft ze baan als onderwijzeres gevonden.

En dan is er... Sophie

Al snel ontmoet Annie Sophie. Annie voelt zich enorm aangetrokken tot Sophie die beeldschoon is, vriendelijk en haar lijkt te begrijpen. Sophie draagt prachtige lange jurken, lijkt leeftijdsloos en woont in een enorm kasteel in het bos.

Ze worden dikke vriendinnen. Maar Annie ziet dat de andere dorpsbewoners bang lijken te zijn voor Sophie.... En hoe zit toch met al die spinnen die in haar huis rondkruipen?

Waarom zijn de dorpsbewoners bang voor Sophie?

Ondanks dat ze soms wat zorgen heeft over Sophie en de reacties van de dorpsbewoners, is de aantrekkingskracht van Sophie sterker dan eventuele twijfels en angst.

Sophie stimuleert Annie om meer op zichzelf te vertrouwen en niet steeds contact te zoeken met Sam. Maar zo gauw Annie niet samen is met Sophie valt ze terug in haar oude patronen. Dan zorgt ze niet goed voor zichzelf, en vervalt in een depressie en verlangen dat ze Sam terug wil.

Dan op een dag, zegt Sam dat hij haar mist en stelt voor dat hij naar haar toe komt. Annie kan haar geluk niet op. Haar grootste wens komt uit!

Of toch niet?

Over Cackle

Cackle wordt wel beschreven als een feministisch boek. En inderdaad, het gaat erg over innerlijke kracht van vrouwen en dat je echt geen man nodig hebt om gelukkig te worden. Iets wat Annie diep van binnen totaal niet gelooft. Annie is haar hele leven van de ene in de andere relatie gerold. Feitelijk is dit voor het eerst dat ze wat langer single is.

Langzaam maar zeker vindt Annie 'haar ruggengraat' en innerlijke kracht, dankzij haar contact met Sophie. Hoewel ze zelfs dan nog in eerste instantie terug wil naar haar oorspronkelijke leven.

Horror?

Rachel Harrisons boek The Return is een horror verhaal, en ik verwachtte dit daarom ook van Cackle. Maar Cackle is geen horrorverhaal. 

Het is eerder een verhaal over een vrouw die haar innerlijke kracht ontdekt met fantasy elementen en hekserij. En dat alles in de pittoreske setting van een schattig dorpje.

Mijn conclusie over Cackle

Cackle was een boek waar ik echt zin had om verder te lezen. Dat had ik bijvoorbeeld totaal niet met het boek A touch of Jen. Cackle leest gezellig vanwege het dorpsleven, en tegelijkertijd een beetje eng omdat je niet weet wat je van Sophie kunt verwachten.

Achteraf gezien had ik denk ik wat meer horror verwacht, en was ik een klein beetje teleurgesteld door het einde van het boek. Ik had denk ik een wat spectaculairder einde verwacht.

Maar ik vond Cackle een aangename leeservaring. 

Op GoodReads krijgt het boek een 3,81. Mijn cijfer zou een 3,5 zijn.

Praktische informatie over Cackle van Rachel Harrison

Cackle is voor 25,99 te koop via bol.com. DAt vind ik dan wel weer veel geld voor dit boek. Ik zou wachten op de goedkopere paperback!

Vergelijkbare berichten

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *