Goddelijk huishouden van Marie Phillips

Goddelijk Huishouden is verfrissend anders. Van het onderwerp, oude Griekse goden die in Londen wonen, tot en met de humoristische schrijfstijl.

Goddelijk huishouden: het verhaal

De oude Griekse goden wonen met z'n allen in een bouwvallig huis in het hartje van Londen. Omdat de mensen niet meer in hen geloven zijn hun krachten sterk afgenomen, en eigenlijk vervelen ze zich kapot. Aphrodite, de godin van de liefde, verdient haar geld met telefoonsex, en Artemis, de godin van de jacht, laat honden uit.

Apollo wordt verliefd op een gewone sterveling

Dan wordt de god Apollo, door een pijl van Eros, verliefd op een gewone stervelinge, Alice, en dat zorgt voor complicaties. Alice is namelijk al verliefd op Neil, en Apollo is zo arrogant en zelfingenomen dat hij dit niet kan verdragen en ervoor zorgt dat Zeus haar doodt. Zo maak je als lezer, samen met Alice kennis met de dodenwereld, die erg veel lijkt op een gemiddelde vinexlocatie.
Wat volgt is een klassieke heldenquest, waarbij Neil, de man waarop Alice verliefd is, haar gaat redden uit de onderwereld. Uiteindelijk stelt het verhaalt niet eens zo veel voor, maar dat geeft niet omdat het wereldbeeld dat Marie Phillips presenteert zo origineel is.

Over de titel Goddelijk huishouden

Ik pakte het boek Goddelijk huishouden van de bibliotheekplank vanwege de titel: ik dacht dat dit boek me wat broodnodige inspiratie zou bieden bij mijn huishoudelijke werk. Maar met huishoudelijk werk heeft dit boek niets te maken.

Het enige verband met huishoudelijk werk is dat Alice als werkster gaat schoonmaken bij het huishouden van de goden, dat ontzettend smerig is.

Engelse titel is beter

Eerst verkneukelde ik me nog bij het vooruitzicht van een frisse make-over van het huis, waarbij Alice samen met de lezer het huis zou schoonmaken en opknappen, maar Marie Philips verspilt geen enkel woord aan huishoudelijke werkzaamheden. Wat dat betreft dekt de oorspronkelijke Engelse titel de lading beter: 'Gods behaving badly'. Een betere titel kan ik me niet voorstellen, want daar gaat dit boek inderdaad over: goden die zich misdragen!

Goddelijk huishouden leest als een modern, humoristisch sprookje, en geeft meteen een handige les in de Griekse mythologie.

Dus als je eens wat-anders-dan-anders wilt lezen, dan is dit boek een aanrader.

Praktische informatie over Goddelijk huishouden

Goddelijk huishouden is tweedehands te koop voor zo'n 8,50 bij bol.com.

Meer weten van Marie Phillips?

Bezoek hier haar website!

Luister naar Marie Phillips terwijl ze vertelt waar haar boek over gaat!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *