|

Pesten: wat een krengen van meiden! in Girl Gone Mad

Girl gone mad

'Sticks and stones may break your bones, but the Harpies are about to find out just how much words can hurt you.'

 'Wat een ongelofelijke krengen van meiden!' 

Dat is de gedachte die je krijg als je het boek Girl Gone Mad van Avery Bishop leest. Girl Gone Mad is een psychologische thriller, met als rode draad pestgedrag en de gevolgen.

Girl Gone Mad: het verhaal

In Girl Gone Mad leren we als lezer Emily kennen. Emily werkt als psycholoog en begeleidt jonge meisjes. Dat doet ze goed en ze houdt van haar werk. Naast haar werk heeft Emily een lieve en knappe vriend. Maar ook al heeft Emily alles in haar leven goed voor elkaar, toch is ze niet echt gelukkig. 

Het leven kabbelt voort

Haar leven kabbelt een beetje voort en zij en haar vriend zijn uit elkaar gegroeid. Echte vriendinnen heeft Emily niet; eigenlijk is haar therapeut die ze wekelijks bezoekt de enige waarmee ze haar diepere gevoelens deelt. En zelfs dat niet altijd.

Een oude vriendin heeft zelfmoord gepleegd

Dan krijgt Emily een telefoontje van haar moeder dat een oude klasgenoot zelfmoord heeft gepleegd. Het was één van Emily's vriendinnen. Vervolgens komt nog één van haar vroegere vriendinnen om het leven door zelfmoord.

Pestgedrag

Dit roept allemaal herinneringen op bij Emily aan haar schooltijd, waarin ze met een stel vriendinnen de groep The Harpy's vormden. Ze waren zo'n populair kliekje en ontzettend vals en gemeen tegen de andere scholieren.

Vooral op nieuwkomer Grace.

Door de vreemde sterfgevallen, en andere rare gebeurtenissen begint Emily zich af te vragen: 

Is Grace bezig wraak te nemen?

Of wordt Emily gek door schuldgevoel?

Over Girl Gone Mad

Girl Gone Mad is een vlotte, goed geschreven psychologische thriller. Het verhaal heeft gelukkig maar één perspectief: dat van Emily, maar dan wel zowel in het heden als het verleden. De tijdsprongen kwamen soms wel even onverwachts, maar op een gegeven moment was ik eraan gewend.

Het lastige aan dit boek vond ik dat Emily echt vreselijk gemene dingen had gedaan. Ze heeft daar enorm spijt van, en zou dat nu niet meer doen, maar het maakt haar soms een wat ongemakkelijke hoofdpersoon om mee mee te leven.

Dat roept ook meteen interessante vraag op: 

'In hoeverre kan, wat je als kind hebt gedaan je nog worden aangerekend als volwassene?'

Verdient Emily het om te boeten voor de valse dingen die ze als kind heeft gedaan?

Mijn conclusie over Girl Gone Mad

Girl Gone Mad is goed geschreven, maar verliest kracht aan het eind van het verhaal. Dan wordt het wat rommelig en wordt het erg 'uitleggerig'. Jammer, van een verder goed boek.

Ik geef het een 7.

Praktische informatie over Girl Gone Mad

Girl Gone Mad is voor 16,09 te koop bij bol.com of je lokale boekhandel.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *