Shopaholic naar de sterren

Shopahlic naar de sterren

Ik ben dol op de Shopaholic boeken. Dat wil zeggen. Ik ben vooral dol op het eerste boek in de reeks. Want daarna valt Sophie Kinsella helaas erg in herhaling. Feitelijk herhaalt ze hetzelfde kunstje keer op keer.

Shopaholic reeks: waar gáát het over?

In de Shopaholic reeks draait het allemaal om Becky. Becky is een shopaholic! Ze is ontzettend koopziek, en geeft echt voortdurend geld uit. In het eerste deel komt ze daardoor diep in de schulden.

Becky is een sympathiek karakter. Ze heeft duidelijk een goed hart. Dat maakt dat je als lezer met haar blijft meeleven. Ook als je haar door elkaar zou willen rammelen vanwege haar domme acties.

Inmiddels zijn er al diverse delen in de Shopaholic reeks. Hier onder een overzicht:

Maar eigenlijk zijn alleen de eerste 2 delen echt leuk.

Shopaholic naar de sterren

Hoewel ik Becky dus een warm hart toedraag, kreeg zelfs ik genoeg van haar egoïstische en kortzichtige gedrag. Vanwege het werk van haar man Luke verhuist het gezin naar Los Angelos. Becky ziet dit als dé kans om het te maken in de VS. Verblind door de glitter en glamour van de filmsterren en het leven in LA vergeet ze wat echt belangrijk is in het leven.

Blijkbaar vond Sophie Kinsella dit niet genoeg als verhaallijn. En daarom is er nog een verhaallijn over Becky's vader die blijkbaar ooit iets heeft uitgespookt wat niet helemaal door de beugel kan. Hij komt ook naar de VS 'om iets recht te zetten' en verdwijnt vervolgens.

En je verzint het niet, maar Shopaholic naar de sterren heeft een open einde. Het is duidelijk een vervolgverhaal geworden.

Het probleem is: na dit boek heb het even helemaal gehad met Becky. En ik heb al helemaal geen zin om pver haar 'dol dwaze' avonturen tijdens de zoektocht naar haar vader te lezen.

Conclusie over Shopaholic naar de sterren

'Je moet stoppen op je hoogtepunt,' wordt vaak gezegd. Helaas heeft Sophie Kinsella dat niet gedaan. Haar hoogtepunt had ze ettelijke boeken geleden. En persoonlijk vind ik Shopaholic naar de sterren haar dieptepunt.

Geen aanrader dus.

Het boek had beter Shopaholic naar de haaien kunnen heten.

Wie zin heeft in een Shopaholic boek kan beter het eerste deel nog eens lezen. Dat gaat ook niet echt ergens over, maar is wél leuk! Sophie Kinsella's vondsten zijn dan nog origineel. Zoals de brieven die Becky krijgt, en haar schrijfstijl.

Praktische informatie

Shopaholic naar de sterren is voor 24,50 te koop bij bol.com.

Lees ook mijn review van De burnout van Sophie Kinsella.

Vergelijkbare berichten

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *