Met Fluwelen Pootjes

met fluwelen pootjes

Houd je van bibliotheken?
En misschien ook van katten?

Dan is het boek Met Fluwelen Pootjes beslist een aanrader. Want dat gaat over een kat die in een bibliotheek woont!

Met Fluwelen Pootjes

Met Fluwelen Pootjes vertelt het verhaal van Dewey. Op een ijskoude ochtend in november vindt Vicki Myron, de directeur van de bibliotheek in het stadje Spencer in de VS, een door en door verkleumd katje in de inleverbak van de bibliotheek.

Ze verzorgt het katje en koestert hem. Het katje blijkt zeer aanhankelijk en mensgericht te zijn. En Vicki vraagt toestemming aan het bestuur om het in de bibliotheek te mogen houden. En dat is het begin van 17 prachtige jaren.

Over Dewey de bibliotheek kat

Doordat Dewey zo'n lieve, aanhankelijke kat is, wordt hij al snel een grote trekpleister voor de bibliotheek. Het aantal bibliotheekbezoekers neemt toe, en uiteindelijk wordt Dewey zelfs bekend over de hele wereld.

Dewey: niet zo maar een kat

Vicki Myron beschrijft Dewey heel liefhebbend, en het is duidelijk dat hij voor haar niet zo maar een kat is. Volgens Vicki Myron is Dewey een kat met een soort zesde zintuig voor wat mensen nodig hebben. Als mensen verdrietig zijn, kiest hij bijvoorbeeld hun schoot uit om op te gaan zitten, of blijft juist langer bij hen zitten dan anders.

Over Met Fluwelen Pootjes: wat is het voor soort boek?

Over Fluwelen Pootjes is een heel sfeervol boek. Het biedt een kijkje in het leven van het kleine dorpje Spencer in de VS. En een kijkje in het leven op het platteland.

Daarnaast geeft het ook een kijkje in de dagelijkse gang van zaken in een bibliotheek én is het een beetje een autobiografie van Vicki Myron.

Maar de hoofdpersoon is toch wel echt Dewey. En halverwege het boek vind je een serie foto's van Dewey die erg leuk zijn om te bekijken.

Conclusie over Met Fluwelen Pootjes

Met Fluwelen Pootjes is simpelweg een fijn boek om te lezen. Het neemt je mee in een andere, fijne wereld.

En zeker als bibliotheek en/of kattenliefhebber is dit boek een echte aanrader.

N.B. Aan het eind moest ik wel wat traantjes wegpinken als Dewy sterft...

Praktische informatie over Met Fluwelen Pootjes

Met Fluwelen Pootjes is voor 15,- te koop op bol.com.

Ik geef dit boek een 8,5!

10 reacties

  1. Ik het boek al een aantal jaar terug gelezen. Het is een mooi verhaal over het leven van een kat. Wat een kat je kan geven. Ook ik moest op het laatst een traantje weg vegen. (waarop mijn oudste zegt: 'is dat nou nodig mam, het is maar een boek') Ik vond het niet erg dat een boek me kan raken (net als bij een film).
    Het boek staat nog steeds in mijn boekenkast.

  2. Dat is vast een boek waarom ik ook zou huilen aan het eind. Ik heb een boek "de ongelofelijke reis" over 2 honden en 1 kat die aangespoord door de jongste hond van hun logeeradres naar huis lopen. Dat loopt goed af en dan komen er na tig-keer lezen nog steeds traantjes.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *