|

Draagkracht, Deborah Raney

draagkracht

Houd je van die Amerikaanse speelfilms over grote, gezellige families die samen Kerstmis vieren en barbecuen?

Het boek Draagkracht van Deborah Raney zou je zo in die stijl kunnen verfilmen.

Draagkracht is een gezellig boek over een Amerikaanse familie.

 

Draagkracht: waar gaat het over

Draagkracht maakt deel uit van een reeks boeken over de Chicory Inn. De Chicory Inn is een bed & breakfast. Audrey en haar man zijn die begonnen toen hun drie dochters het huis uit waren.

Elke dinsdagavond komt de hele familie bij elkaar, en eten ze samen.

In Draagkracht gaat het vooral over Corinne. Corinne is thuisblijfmoeder terwijl haar aantrekkelijke man Jesse de kost verdient. Maar dan beschuldigt een vrouwelijke collega Jesse van ongewenste seksuele intimiteiten. Dit zorgt voor spanningen tussen Corinne en Jesse.

Maar het maakt iets in Jesse wakker wat daar al langer sluimerde: onvrede met zijn drukke veeleisende baan. Hij wil eigen veel liever leraar worden. Maar dit betekent een flinke teruggang in inkomen, en kan Corinne dan nog wel thuisblijfmoeder blijven?

Uiteindelijk kiezen ze er toch voor om een stapje terug te doen, ruilen ze van huis met Corinnes zusje. Hoewel het Corinne veel pijn doet om haar zus in háár geliefde huis te zien.

Over Draagkracht

Als je het boek open slaat kom je bijna onmiddellijk een bijbelcitaat tegen. Draagkracht is dus een christelijk boek, hoewel ik daar verder nauwelijks iets van heb gemerkt. Voor wie een hekel heeft aan religieuze boeken hoeft dit dus geen beletsel te zijn.

Al met al stelt het verhaal eigenlijk niet zoveel voor. Het kabbelt een beetje voort. Maar dat geeft ook niet zo, want het is gewoon wel gezellig allemaal. En er is net genoeg frictie om je interesse als lezer vast te houden.

Zoals de potentiële spanningen tussen Corinne en haar zus. Maar ik denk dat Deborah Raney die bewaart voor een volgend boek.

Wel vond ik de karakters soms vrij inconsequent. En Corinne best irritant. Zo heeft ze bijvoorbeeld best moeite te geloven in de onschuld van haar man, Jesse.

Conclusie over Draagkracht

Draagkracht is een feelgood roman, die verder weinig voorstelt. Het boek vraagt weinig van je als lezer. Prima vakantielectuur dus. Of als je gewoon zin hebt in een makkelijk, gezellig boek over een grote Amerikaanse familie.

Ik geef dit boek een 6,5. Vooral vanwege de gezelligheid.

Praktische informatie over Draagkracht

Draagkracht is voor 19,99 te koop bij bol.com. Dat vind ik persoonlijk veels te veel voor dit boek.

Leestip

Toch ben ik niet alleen

Eén reactie

  1. Soms vind ik het weel heel fijn om ondergedompeld te worden in zo'n sfeertje van gezellig samen barbecueën en Kerstmis vieren... ongeacht het verhaal. Het is al heel lang geleden dat ik nog eens zo'n roman gelezen heb. Inderdaad misschien een leuk idee voor in de vakantie. Lekker wegzwijmelen!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *