|

Tweede Leven, SJ Watson

tweede leven, sj watson

SJ Watsons eerste boek Voor ik ga slapen was een psychologische thriller met een twist erin waar je u tegen zegt!

Ik was volledig verrast. En daar houd ik van.

Dus toen SJ Watsons tweede boek Tweede Leven uitkwam reserveerde ik het onmiddellijk bij de bieb. Maar vervolgens lag de Engelse versie, Second Life, gewoon voor het grijpen! Dus toen nam ik die natuurlijk mee, en ik heb hem al uit ook.

Net als Voor ik ga slapen is Tweede leven een psychologische thriller. Ook weer met een flinke twist aan het eind.

Tweede leven: waar gaat het over

Tweede leven gaat over de (ogenschijnlijk) gelukkig getrouwde Julia. Ze woont samen met haar man Hugh en hun zoon Connor in Londen. Connor is geadopteerd, en is eigenlijk de zoon van haar zus. Julia's zus wil Connor terug, en dit zorgt voor zorg en stress. Maar dan wordt Julia's zus vermoord.

Julia heeft moeite om haar verdriet te hanteren, en wil uitzoeken wie haar zus heeft vermoord. Haar zus deelde een huis met een goede vriendin Anna. Van Anna hoort Julia dat ze regelmatig op een soort datingsite zaten, en zo met mannen afspraken.

In een poging om de moordenaar van haar zus te vinden, maakt Julia een profiel aan op de betreffende website. Zo komt ze in contact met ene Lukas.

Dit leidt tot een heftige affaire, waarin gewelddadige fantasieën en sex een rol spelen. Naarmate de fantasieën heftiger worden, nemen Julia's twijfels over Lukas en de affaire toe.

Is Lukas wel wie hij zegt dat hij is?

Over Tweede leven: dingen zijn niet zoals ze lijken

In Tweede leven zijn de meeste dingen niet zoals ze lijken. Julia leidt een gelukkig leventje, maar al snel leert de lezer dat Julia alchoholiste is geweest. Weliswaar is ze afgekickt, maar het is een voortdurende strijd tegen het verlangen naar een glas wijn.

Haar relatie met haar man Hugh is bevredigend, maar er is weinig passie en hartstocht meer. Julia's adoptiezoon Connor wordt ouder, en trekt zich steeds meer van haar terug, iets wat haar pijn doet. En ze houdt zielsveel van haar zus, maar die relatie staat onder spanning omdat haar zus haar zoon terug wil.

Over de titel Tweede leven

De titel Tweede leven verwijst naar Julia's huwelijk met Hugh. Voordat ze met hem trouwde was ze verwikkeld in een hartstochtelijke liefdesrelatie met ene Marcus. Hij was de liefde van haar leven. Maar hij stierf aan een overdosis, en Julia vluchtte in de armen van Hugh en een standaard burgerlijk bestaan.

Dat wordt haar tweede leven.

Open einde

Tweede leven heeft een open einde. Maar voor Julia is één ding duidelijk: haar tweede leven is voorgoed voorbij.

Conclusie over Tweede leven

Tweede leven is een bevredigende, orginele en goed geschreven thriller. Hij begon wat traag, maar op een gegeven moment komt het verhaal op gang, en pakt het je bij de strot.

Wie is SJ Watson?

Tot mijn verbazing is SJ Watson een man! Dat had ik niet gedacht, hoewel ik niet kan uitleggen waarom. Ik had gedacht dat dit boek door een vrouw was geschreven. Misschien doordat de hoofdpersoon een vrouw is?

Hier een foto van SJ Watson:

Er zitten in ieder geval nog twee nieuwe boeken van hem in de pijplijn. Ik kan niet wachten!

Praktische informatie over Tweede leven

Tweede leven is voor 19,95 te koop bij bol.com en is dat bedrag zeker waard.

N.B. Voor ik ga slapen is verfilmd met Nicole Kidman en Colin Firth, en zeker de moeite waard!


Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *