Overspel van Anna Dillon

Overspel van Anna Dillon gaat over Thuisblijfmoeder Kathy, Robert en carrièrevrouw Stephanie. Kathy en Robert zijn 18 jaar getrouwd en hebben samen twee kinderen van 15 en 17.

Thuisblijfmoeder wordt bedrogen en verlaten

Samen hebben ze een bedrijf opgebouwd, maar toen de kinderen kwamen stopte Kathy met het werk in het bedrijf en wijdde zich aan de zorg en opvoeding van de kinderen. Daardoor zijn Kathy en Robert langzaam maar zeker uit elkaar gegroeid, en dat heeft er zelfs toe geleid dat Robert een verhouding is begonnen met Stephanie. Stephanie heeft een succesvolle carrière en is veel leuker en aardiger tegen Robert dan Kathy. Duh.

Ciska Dresselhuys zou smullen van het scenario: zij wijst er immers graag op dat thuisblijfmoeders kwetsbaar zijn als hun man er onverhoopt van door gaat.

Het verhaal speelt zich af in de dagen voor kerst, en eindigt op kerstavond. In deze dagen voor Kerst komt Kathy achter de affaire, geeft Stephanie Robert een ultimatum, en ziet Robert zich voor een keuze gesteld.

Overspel vraagt weinig inspanning en leest makkelijk weg.

Oud verhaal in nieuwe vorm

Feitelijk is het verhaal niets nieuws onder de zon, maar de wijze van vertellen onderscheidt het toch van andere romans. Het boek is namelijk verdeeld in drie delen, waarin beurtelings het perspectief van Kathy, Robert en Stephanie aan de beurt komt. In het laatste deel komen ze allemaal tegelijk aan de beurt. Als lezer krijg je zo een goed inzicht in ieder personage en zijn of haar beweegredenen. Er zijn geen goeden of slechteriken.

Maar eerlijk gezegd vond ik het een vrij saai boek. Ondanks de wijze van vertellen is het verhaal overbekend, en brengt het inhoudelijk weinig nieuws. Origineler was het geweest als Robert was uitgekeken op zijn carrièrevrouw en een affaire begon met een Thuisblijfmoeder. Waarom is het altijd de Thuisblijfmoeder die saai en uitgeblust is, en haar man kwijt raakt?

Het geheim achter Anna Dillon

Intrigerender dan het belegen verhaal is de tekst op de achterflap over Anna Dillon zelf. Volgens de achterflap was Anna Dillon producent, scriptschrijver en tv-presentator voordat ze fulltime schrijfster werd. Maar een zoektocht op Google leert dat Anna Dillon een pseudoniem is voor mannelijke schrijver Michael Scott! Michael Scott heeft gigantische productie, in echt alle mogelijke genres, en heeft al meer dan 100 boeken geschreven.

Zijn pseudoniem Anna Dillon is erg succesvol, en Michael verkoopt onder die naam steevast meer boeken. Hij maakt hier geen geheim van op zijn speciale Anne Dillon website.

Hoe gaat het verder met Kathy, Robert en Stephanie?

Anna Dillon, alias Michael Scott, is slim en heeft een vervolg geschreven op dit boek, waarin Kathy en Robert hun huwelijk een tweede kans proberen te geven, maar Stephanie nog steeds een rol blijkt te spelen. Alles komt tot een uitbarsting op oudejaarsavond. Ik neem aan dat het vervolg zich dus afspeelt in de periode tussen Kerst en Nieuwjaar, opnieuw een kort tijdsbestek. En zeker erg kort als periode om een huwelijk weer op de rails te krijgen.

Meer lezen over Anna Dillon?

Anna Dillons website

Praktische informatie over Overspel

Overspel van Anna Dillon is voor 9,95 te koop bij bol.com.

Leestip: Aangeraakt van Emma Fasol

Vergelijkbare berichten

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *