Pineapple Street v an Jenny Jackson

Pineapple street van Jenny Jackson

Pineapple Street van Jenny Jackson was een boek dat ik vrij makkelijk las omdat ik oprecht benieuwd was naar de ontwikkeling van de personages.

Maar toen ik het uit had, was ik teleurgesteld.

Had ik daarvoor dat hele boek gelezen?

Ik had er meer van verwacht.

Pineapple Street van Jenny Jackson

Pineapple Street vertelt een verhaal over rijk zijn, met alle bijbehorende privileges. Het gaat over de zogenoemde white upper class in New York.

De enige die niet geboren is met een zilveren lepel in haar mond is het personage Sacha. Zij is getrouwd met de rijke Cord Stockton, en op die manier lid geworden van de familie.

Maar Sascha voelt zich een buitenstaander in de Stockton familie, en heeft het gevoel dat ze haar niet van harte accepteren. En dat klopt ook wel, want haar schoonzusjes Darley en Georgiana en noemen haar achter de rug de GD, oftewel de Golddigger.

Het verhaal van Pineapple Street

Er gebeurt eigenlijk niets in Pineapple Street. Het draait om de personages van Sacha, Georgiana en Darley. 

Omdat vooral Georgiana een verwend kreng is, had ik zin een boel onderlinge strijd waarna die stomme Georgiana haar lesje zou leren! En Darley is ook beslist voor verbetering vatbaar!

Maar helaas. 

Pineapple Street biedt niet een fijne catharsis aan het eind van het boek....

De personages van Pineapple Street

Sacha

Sacha groeide op in een warm en prettig gezin en is bedreven in de kunst. Ze heeft daar ook haar werk van kunnen maken. Ze woont samen met Cord Stockton in zijn ouderlijk huis. 

Zijn ouders vonden het enorme huis te groot wordt voor hun tweeën, en ze boden het aan. Sacha wilde eigenlijk liever in haar eigen moderne appartement blijven wonen, maar Cord wilde het zo graag dat ze instemde.

Maar het huis staat nog vol met de spullen van de familie Stockton, en daardoor voelt Sacha zich er niet thuis.

Darley

Darley is gelukkig getrouwd met Malcolm, en thuisblijfmoeder van twee meisjes. Ze wilde haar baan houden, maar het was niet te doen met twee kleine kinderen. Ze gaf haar geld op, omdat ze Malcolm geen 'prenup' wilde laten tekenen.

In het boek Pineapple voelt Darley ineens hoe kwetsbaar haar dit financieel maakt. Helemaal als Malcolm zijn baan verliest.

Georgiana

Georgiana is de baby van de familie en 'pas' 25. Ze wordt verliefd op een getrouwde man en heeft een liefdesaffaire met hem.

Ik vond haar behoorlijk irritant en egoïstisch.

Ook als ze ineens al haar geld wil weggeven omdat ze zich realiseert dat ze wel erg in luxe is geboren en leeft. Zelfs dat vind ik decadent van haar.

Georgiana's geheime liefde verongelukt, en dat laat haar achter met een gebroken hart waarover ze niemand kan vertellen, omdat het een geheime affaire was.

De relaties

Pinaepple Street is een boek over familierelaties. Sacha probeert eerst uit alle macht om erbij te horen, maar geeft op een gegeven moment op.

Opvallend vond ik, als lezer, de kilheid van de moeder van Darley, Georgiana en Cord. Als Darley hartstikke ziek is, en hulp nodig heeft met haar kinderen, stuurt haar moeder haar huishoudster!

En Georgiana kan eigenlijk alleen maar communiceren met haar moeder als ze samen tennissen.

Mijn conclusie over Pineapple Street

Tsja, aan het eind van het boek is er meer openheid in de onderlinge relaties. In die zin is er dus iets veranderd/ opgelost. 

Sacha, Darley en Georgina hebben zowel zichzelf als elkaar beter leren kennen.

Dat zorgt voor betere relaties.

Het boek heeft dus een happy end.

Toch liet het me met een onbevredigd gevoel achter en met de gedachte: 

'Is dit het nou? Heb ik dáárvoor helemaal dit boek zitten lezen?!' 

Op GoodReads krijgt Pineapple Street een 3,69. Zelf geef ik het boek een 3,15. 

Pineapple Street van Jenny Jackson kopen?

Pineapple Street van Jenny Jackson is voor 16,95 te koop bij je lokale boekhandel of bol.com.

Als je van boeken houdt in een huiselijke setting in de stad New York, waarin eigenlijk niets gebeurt, dan is Pineapple Street wel aardig.

Leestip

Mijn review van Bonuskind van Saskia Noort

Vergelijkbare berichten

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *