|

Het goede moeder gedoe van Yolan Witholt

Waar de meeste momlit op 'hilarische' wijze de babytijd en eventueel de peutertijd beschrijft, vertelt Yolan Witholt in Het goede moeder gedoe ook over de tijden dat je kinderen gaan puberen en volwassen worden.

Kortom: Yolan Witholt gaat verder waar de meeste momlit stopt.

Daarbij spaart ze zichzelf niet. Ze laat zichzelf in al haar kwetsbaarheid zien, en geeft ruiterlijk toe dat ze bepaalde dingen achteraf anders zou doen, zoals het ostentatief beschikbaar stellen van een grote doos condooms aan haar puberende kinderen.

Het goede moeder gedoe: Columns + praktische informatie

Het goede moeder gedoe leest als columns, maar geeft tegelijkertijd veel praktische informatie. Yolan Witterholt kan bovendien uitstekend schrijven. Ik vond het echt een geweldig boek, en voelde me er bovendien erg door gesteund.

Een echte aanrader en vernieuwend omdat het niet stopt bij de peutertijd. Hieronder een mooi fragment uit Het goede moeder gedoe:

'Op zijn 18e verjaardag moet de klus geklaard zijn en wil de Goede Moeder graag in tevredenheid kunnen omzien. Het was zwaar, maar nu heb je ook wat. Alles heb je uit de kast getrokken om hem in leven te houden; duizenden uren heb je je zorgen gemaakt en in angst gezeten als hij ziek was, of weg was.

En dan is hij groot. En moet je loslaten. Dan komt de dag dat hij gaat aurorijden, parachutespringen of bungeejumpen. De dag waarop hij een reis maakt naar de andere kant van de wereld of een berg gaat beklimmen. Verbijsterd realiseer je je dat dat zomaar mag. Dat jouw levenswerk zichzelf zomaar in gevaar mag brengen en er zelfs voor kan kiezen onder een trein te springen.'

Praktische informatie over Het goede moeder gedoe

Het goede moeder gedoe is voor 6,99 te koop bij bol.com.

Vergelijkbare berichten

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *