|

Laat me gaan

Stel je bent een jonge moeder van een vierjarige tweeling. Je werkt hard en dan krijg je ineens een hartaanval.

Dat ligt niet bepaald in de lijn der verwachting!

Maar dat is precies wat Maribeth de hoofdrolspeler in Gayle Forman's boek Laat me gaan overkomt.

Laat me gaan: het verhaal

Maribeth is een typische chicklit roman moeder. Ze worstelt met de combinatie kinderen - baan, heeft een vriendin die succesvoller is dan haar, en een man die weliswaar lief is maar haar voor bijna alles laat opdraaien.

Maribeths onverwachte hartaanval zit echter alles op scherp.

Maar als ze na haar bypass operatie weer thuis komt, vervallen ze al snel weer in het oude patroon. Maribeth komt daardoor totaal niet aan haar rust en herstel toe.

Uiteindelijk loopt ze daarom weg van huis. Ze pakt de trein en huurt in een andere stad een kamer. Ze zoekt ter plekke een nieuwe cardioloog en neemt geen contact op met thuis.

Maar na een tijdje gaat het knagen en kijkt ze toch eens in haar mailbox of er bericht is van haar man. Er is echter geen enkel bericht van hem. En dat maakt Maribeth zo kwaad dat ze hem een vinnig berichtje stuurt.

Dat is het begin van een herstel van hun contact. Haar man blijkt ondertussen in te zien dat het beter kan, en blijkt bovendien met zijn eigen angsten te worstelen.

Mijn conclusie over Laat me gaan

Hoewel Laat me gaan veel elementen van een typische momlit roman heeft, is de kwaliteit beter dan van de gemiddelde momlit.

Al met al is het een verhaal over persoonlijke groei. Zowel van Maribeth als haar echtgenoot.

Ik vond het leuk om te lezen, en uiteraard zijn Maribeths ervaringen als moeder erg herkenbaar.

Ik geef dit boek een 7,5.


Praktische informatie over Laat me gaan

Laat me gaan is voor 19,99 te koop bij bol.com. Ik vind dat vrij veel voor dit boek, ook al is het best de moeite waard. Maar zelf zou ik er geen 19,99 voor over hebben.

2 reacties

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *