Isolation van Sarah K. Stephens: een gezin in isolatie in coronatijd!

Isolation van Sarah K. Stephens
De cover slaat nergens op: er is nergens een dienstmeisje in dit boek!

Het boek Isolation van Sarah K. Stephens is een psychologische thriller vol twists en turns! Je zou er pijn in je nek van krijgen! Maar ik vond Isolation beslist de moeite van het lezen waard!

Isolation: waar gaat het over

In Isolation leer je het gezin van Brenna en Mark kennen. Ze zijn allebei zeer succesvolle ondernemers en wonen op een schitterend landgoed, ver van de bewoonde wereld. 

Er heerst een virus

Dat komt goed uit, want in de bewoonde wereld doet een eng virus de ronde! Hoewel corona nergens genoemd wordt, ga je er als lezer vanuit dat het over het coronavirus gaat.

Behalve Brenna en Mark zijn er in het huis nog hun twee kinderen Felix en, de verzorgster van Mark en een tuinman. Mark lijdt aan een slopende ziekte, waar hij langzaam aan sterft. 

Om het gezin te beschermen mijdt Brenna contact met de buitenwereld, en leven ze van de voorraden die ze nog in huis hebben.

Er is meer aan de hand dan de coronacrisis

Tot dusver niets bijzonders eigenlijk, en je zou kunnen denken dat het een boek is over de effecten van geïsoleerd leven vanwege corona. Maar er is meer aan de hand in het boek Isolation. En dat ontdek je als lezer al op de tweede bladzijde.

'10 rooms to cross.
25 windows to look out of.
5 people to avoid.
Except today is different. Today, I only get to 785 steps before I see the body.
“Four people to avoid.' 

De boektrailer

Hieronder kun je de boektrailer kijken:

Isolation: een aanrader

Veel meer kan ik niet over Isolation van Sarah K. Stephens zeggen want ik wil niets bederven en niet per ongeluk spoilers geven. Zoals ik al zei is Isolation een spannende psychologische thriller waarin werkelijk niets is wat het lijkt. Ook de personages niet. 

Ook in dit boek wordt er per hoofdstuk van perspectief gewisseld. Dat maakt dat je als lezer het gevoel krijgt dat je iedereen kent en ook hun oprechtheid kent.

Mijn conclusie over Isolation

Als je van psychologische thrillers houdt in de setting van een gezin, in een huis op het platteland, dan is Isolation van Sarah Stephens vast iets voor jou! Het actuele element van de coronacrisis is een leuk detail.

Laat je niet beïnvloeden door de cover, want die slaat echt nergens op. Hij roept een verkeerd tijdsbeeld op, en er zit helemaal geen dienstmeisje in het boek. Ik snap echt niet waarom dit de cover van Isolation is.

Ik geef dit boek een 8,5 en ga de andere boeken van Sarah Stephens nu ook lezen!

Praktische informatie over Isolation van Sarah Stephens

Isolation is via bol.com te koop voor 16,99.

Vergelijkbare berichten

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *