Een voor een van Ruth Ware: review

Een voor een van Ruth Ware

Een voor een van Ruth Ware is een boek dat ik normaliter na enkele bladzijden in een hoek zou hebben gegooid. Het wemelt er namelijk van de verschillende karakters! Twaalf om precies te zijn!

En daar heb ik een hekel aan. 

Ik kan namelijk nooit onthouden wie ook alweer wie is, en ik houd ook niet van wisselende perspectieven.

Het enige dat me deed doorlezen was het feit dat Een voor een door Ruth Ware is geschreven. En sinds haar boek The turn of the key ben ik een fan van haar.

Dus zette ik mijn kiezen op elkaar en las door.

Maar was Een voor een het doorzetten waard?

Een voor een van Ruth Ware: waar gaat het over?

Een voor een van Ruth Ware heeft wel wat weg van het boek En toen waren er nog... van Agatha Christie. In dat boek zit ook een groep mensen opgesloten, en blijkt één van hen een enge moordenaar die de anderen een voor een vermoord.

In Een voor een van Ruth Ware zit een groep mensen bij elkaar opgesloten in een luxe chalet in het Franse skioord St. Antoine. Het gaat om een groepsuitje van het bedrijf Snoop. Ze zijn met z'n allen een weekendje uit. 

Maar dan is er een grote lawine, waarin één van hen verdwijnt. In eerste instantie denkt iedereen aan een vreselijk ongeluk, maar dan ontstaat het idee dat er misschien sprake is van moord. Dat idee wordt vervolgens bevestigd als er nog meer mis gaat.

Behalve de mensen van Snoop zijn er Danny en Erin, die zorgen voor het reilen en zeilen van het chalet.

Het verhaal van Een voor een wordt verteld vanuit twee perspectieven:

  • Erin: die werkt voor het chalet
  • Liz: die vroeger werkte bij Snoop

Ruth Ware vertelt over haar boek!

Een voor een: ik vond het tegenvallen

Een voor een van Ruth Ware viel mij zwaar tegen. Ik vond het zogenaamde denk en speurwerk heel amateuristisch overkomen, en als lezer weet je allerlei dingen niet. En die kun je ook niet weten. Dus dan vind ik het irritant als er vervolgens allerlei apen uit de mouw komen.

Ook vond ik de verschillende karakters inconsequent. 

Het was mij als lezer niet duidelijk welke personages nou sympathiek waren, en welke niet en wie ik moest geloven. Of Ruth Ware wilde met Een voor een laten zien dat iedereen zowel goede als slechte kanten heeft. Dat is op zich prima, maar in dit boek vond ik het verwarrend.

Ik geef Een voor een een 5.

Praktische informatie over Een voor een van Ruth Ware

Een voor een van Ruth Ware is voor 20,99 te koop bij bol.com of je lokale boekhandel. Het boek is denk ik leuk voor mensen die houden van mysteries en boeken met veel karakters. 

Maar ik zou aanraden om dan liever gewoon  En toen waren er nog maar... van Agatha Christie te lezen.

Vergelijkbare berichten

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *