Through the wall van Caroline Corcoran

through the wall
Het boek Through the wall van Caroline Corcoran is een combinatie van een psychologische thriller, en de pijnlijke tocht van een jong stel om zwanger te worden.

Through the wall: het verhaal

Lexie woont met haar vriend Tom in een luxe appartement in hartje Londen. Hoewel Lexie haar buren niet kent, en iedereen in de lift van de flat oogcontact mijdt, is ze tegelijkertijd merkwaardig goed bekend met haar buurvrouw.

Simpelweg vanwege de geluiden die je nu eenmaal opvangt als je in een flat of rijtjeshuis woont via de muren.

Vandaar ook de titel van het boek Through the wall.denk ik.

Lexie en Tom

Lexie en haar vriend zijn heel gelukkig samen, maar Lexie's verlangen naar een kind overheerst alles. Elke maand is er weer de teleurstelling als ze ongesteld wordt. Lexie raakt depressief, en hun pogingen om zwanger te worden zetten veel druk op hun relatie.

Ondertussen hoort ze vaak haar buurvrouw Harriet zingen door de muur van hun appartement, en ontwikkelt ze een fascinatie voor het leven van haar buurvrouw.

Harriet

Ondertussen denkt hun buurvrouw Harriet op basis van de geluiden die zíj opvangt via de muren dat Lexie het supergoed voor elkaar heeft, en alles heeft wat Harriet ook graag zou hebben. Een fijne partner, veel vrienden en een succesvol bestaan.

Harriet heeft een lastig verleden, en ze ontwikkelt een enorme afgunst op Lexie. Ze besluit Tom van Lexie af te pakken, en ook het leven waarvan ze vindt dat zij er veel meer recht op heeft dan Lexie.

Through the wall: schijnt bedriegt

Zowel Lexie als Harriet denken van elkaar dat de ander een rooskleurig en fijn leven leidt. Die conclusie trekken ze op basis van de geluiden via de muren en de social media die ze van elkaar bestuderen. Zonder dat ze dit van elkaar weten overigens.

Ze zijn vreemden voor elkaar, die tegelijkertijd veel van elkaar weten. Maar toch ook weer niet, want de indruk die ze van elkaars leven hebben klopt niet.

Mijn conclusie over Through the wall

Ik vond Through the wall een mooi verhaal. De manier waarop Caroline Corcoran Lexie's intense verlangen naar een kind beschrijft vond ik meeslepend. Ik had enorm te doen met die arme Lexie, en vond het eng om te lezen toen ze weer een zwangerschapstest moest doen. Net als Lexie was ik bang dat hij weer negatief zou zijn.

Het psychologische thriller aspect neemt wat dat betreft een kleinere rol in, maar is een aardige aanvulling op de queeste om een kind te kunnen krijgen.

Op Goodreads krijgt Through the wall een 3,63. Daar sluit ik me bij aan.

Praktische informatie over Through the wall

Through the wall is voor 12,99 te koop bij bol.com.

Vergelijkbare berichten

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *