De nieuwe Becky Miller

Ik zag het meteen staan toen ik de bibliotheek binnenliep: een boek met op de voorkant een paar vrouwenbenen languit in het gras, de schoenen nonchalant uitgeschopt. De titel: De nieuwe Becky Miller.

Becky Miller

Ik draaide het om, en las dat Becky Miller een moeder is van drie jonge kinderen, die haar parttime baan en de zorg voor haar kinderen probeert te combineren. Dat valt niet mee, en daarom besluiten Becky en haar man een oude vervallen boerderij te kopen en zo hun leven een rustiger wending te geven.

Ik gooide het onmiddellijk in mijn mandje. Momlit met een scheutje 'Het Roer Om' en een huis make-over. Geweldig!

Maar waar de achterkant geen enkele melding van maakt, is dat Becky 'in de heer' is. Als iemand haar bijvoorbeeld vraagt of ze haar baan fulltime zou willen doen antwoordt ze: 'Daar moet ik over bidden.'

Becky Miller: nieuw genre? Reli-momlit!

Becky bidt heel wat af; vooral om meer kracht om haar man beter te begrijpen, maar soms ook om antwoorden op concrete vragen als 'Moet ik mijn schoonmoeder bij me in huis nemen?' En dat onderscheidt De nieuwe Becky Miller van andere momlitboeken.

Hoewel de thematiek typisch momlit is, maakt Becky's geloof, dat haar hele leven doordrenkt, dit boek anders dan anders.
Zonder het nadrukkelijk aanwezige religie-aspect, was dit gewoon een vrij saai, niet uitzonderlijk goed geschreven momlit boek.

Ik kan me voorstellen dat dit boek voor vrouwen die net als Becky geregeld conversaties hebben met God geweldig is. Eindelijk een boek met aandacht voor het geloof.

Becky Miller: onterecht aangeprezen als lachen, gieren brullen

Opvallend vind ik de belofte van humor, grapen en hilariteit op de kaft. De omslag van het langdradige, saaie boek Moeders en Co. stond er ook al vol mee. Maar geen van beide boeken maakt die belofte waar. De nieuwe Becky Miller is beslist niet enorm humoristisch geschreven, noch zijn de situaties waarin ze zich bevindt hilarisch.

Ik vraag me af of het een trend is van Nederlandse uitgeverijen momlit standaard aan te prijzen als schuddebuikend leuk.

http://www.sharonhinck.com/about-sharon

Conclusie Over De Nieuwe Becky Miller

De nieuwe Becky Miller is een gezellig boek, over een uitgesproken levensstijl. Het is aangenaam om te lezen, en er gaat een bepaalde huiselijkheid en sfeer vanuit. En de vele referenties naar bijbelteksten waren nu en dan best aansprekend en zetten soms zelfs tot nadenken aan.

Bijvoorbeeld de referentie naar Maria en Martha, waarbij Martha druk aan het redderen is om het Jezus naar de zin te maken, terwijl Maria gezellig naast hem zit te keuvelen. De les die Becky hier uit haalt is dat je soms bewust een stapje terug moet doen, en de tijd nemen om te genieten van het moment.

Een gedachte die ik van harte kan beamen.

Amen.

Meer weten over De Nieuwe Becky Miller

Bezoek hier Sharon Hincks website.

En bekijk hier een interview met Sharon Hinck, die er echt uit ziet als je eigen buurvrouw! Ze zou zo terug kunnen komen van het boodschappen doen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *