|

Nr. 19 van Michèle van Rees

Een jonge onderwijzers, een man met Asperger of PDD-NOS, en een kinderwens. Dat zijn de hoofdingrediënten van de literaire thriller 'Nr. 19'.

Ik heb al menig thriller gelezen, maar Michèle van Rees wist me meermaals te verrassen! Hoewel ik in het eerste hoofdstuk even een sterk 'Witten Raven boekje' gevoel kreeg, weet van Rees de rest van het boek boven dit niveau uit te stijgen.

De plot van nr. 19

Ik wil niet te veel verklappen, maar de mannelijke hoofdpersoon gijzelt de jonge onderwijzers.
'Saai,' was mijn eerste gedachte. Maar dit is geen gewone gijzeling, want de jonge onderwijzers kan gewoon haar werk blijven doen, en bezoekt met haar gijzelaar zelfs haar ouders!

Wat zou jij doen?

'Wat zou jij doen als iemand jouw leven tot in de kleinste details overneemt?' Dat is de vraag die dit boek oproept. Ik vond het onvoorstelbaar dat de hoofdpersoon dit liet gebeuren, maar tegelijkertijd snap je het.

Met een bescheiden hondertweeënnegentig bladzijden lees je deze 'pageturner' zo uit. Een echte aanrader!

Ik snap niet dat dit boek niet net zoveel media aandacht krijgt als de boeken van bijvoorbeeld Saskia Noort en Esther Verhoeff.

Hoe heet de hoofdpersoon?!

Het verhaal is in de ik-vorm geschreven, en toen ik voor deze bespreking de naam van de vrouwelijke hoofdpersoon wilde opzoeken, kon ik die nergens vinden! Ligt het aan mij, of wordt die niet gegeven?!

Mijn conclusie over Nr. 19 van Michèle Rees

Nr.19 is een aanrader! Dus als je nog op zoek bent naar een mooie psychologische thriller dan is nr. 19 misschien wel wat voor jou.

Praktische informatie over Nr. 19

Nr. 19 is voor de vriendelijke prijs van 9,75 te koop bij bol.com.

P.S. 

Houd je van psychologische thrillers van Nederlandse bodem? Lees dan ook mijn reviews van Facade van Esther Verhoef en Bonuskind van Saskia Noort.

Vergelijkbare berichten

2 reacties

  1. Inderdaad een page turner! Ik had nog nooit van deze schrijfster gehoord en kwam dit tegen op deze site. Boek geleend bij de bieb en er enorm van genoten! Ga eens googlen of Van Rees nog meer boeken geschreven heeft. Bedankt voor de tip!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *