|

Lekker is dat!

lekker is dat!

Lekker is dat! van Anne West is ongecompliceerde chicklit van Nederlandse bodem.

Het verhaal speelt zich af in Den Haag in een Drents dorpje, en de hoofdpersoon doet hier en daar denken aan Becky uit Sophie Kinsella's succesvolle boekenreeks Shopaholic!

Lekker is dat: het verhaal

Lekker is dat gaat over de driehoeksverhouding tussen Sophie, Charlotte en Joost. Joost is getrouwd met Charlotte maar dat heeft hem er niet van weerhouden een affaire te beginnen met de romantische, naïeve Sophie.

Als het Joost te heet onder de voeten wordt, haalt hij Sophie over om tijdelijk naar zijn vader in Drenthe te gaan totdat hij Charlotte heeft overgehaald om te scheiden. Althans dat zegt hij tegen haar.

Maar als puntje bij paaltje komt blijkt Joost helemaal niet te willen scheiden, ook al vertelt hij zijn vrouw inderdaad over de affaire. Zwaar aangeslagen door dit nieuws vlucht Charlotte naar haar schoonvader in Drente.

En zo kan het gebeuren dat de twee aartsrivales op hetzelfde moment in het zelfde piepkleine dorpje zijn.

Naast deze verhaallijn is er nog een subplot over de noodlijdende ijssalon van Joosts vaders. Ondanks hun onderlinge vijandigheid zetten Charlotte en Sophie er samen de schouders onder om de ijssalon te redden.

Over Lekker is dat!

Lekker is dat! leest lekker weg. Het is weinig vernieuwend, en voorspelbaar, maar dat geeft niet. Soms is het fijn om van mijlenver te zien wie de nieuwe love interest gaat worden!

Conclusie over Lekker is dat!

Lekker is dat! is prima lectuur voor een ontspannen middagje lezen. En zo nu en dan zit er zelfs leuke humor in.

Ik geef dit boek daarom een 7.

Praktische informatie over Lekker is dat!

Lekker is dat! is voor 15,- te koop bij bol.com.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *