De Overdosis

Ik had de achterflap gelezen, dus ik wist dat het ging gebeuren. Maar toch hoopte ik dat het goed zou gaan. Dat ze niet per ongeluk baby Noah het verkeerde middel zouden geven. En dat hij niet zou sterven…

De overdosis is een boek dat me vanaf de eerste zin het verhaal in trok:


'Het was de schuld van de luchthavenbeveiliging.'

Het was echt alweer een tijdje geleden, dat een verhaal me zo boeide! Heerlijk om niet mijn best te hoeven doen, om door te lezen. Ik wílde meer weten.

Het verhaal van De Overdosis

Je leert Joanna en Alistair kennen op het vliegveld. De luchthavenpolitie doet moeilijk over een flesje antibiotica voor Joanna's oorpijn, en een flesje met een kalmeringsdrankje voor baby's. De flesjes bevatten meer 100 ml vloeistof en dat mag niet.

Daarom gaat Alistair snel kleinere flesjes kopen.

Hierdoor krijgt hun baby Noah het verkeerde middel binnen, en ontdekken ze uren later tot hun schrik dat hij dood is!

Alistair komt met het idee te zeggen dat Noah ontvoerd is, om te voorkomen dat ze in de problemen komen. En Joanna is in zo'n shocktoestand dat ze zich door hem laat overtuigen.

De gevolgen van verliefd worden op een ongeschikte partner

Het verhaal van De Overdosis is ook het verhaal van een ongezonde relatie. Langzaam maar zeker worden er steeds meer scheuren zichtbaar in de relatie van Alistair en Joanna. Het verhaal van De Overdosis wordt vooral verteld vanuit het perspectief van Joanna, maar wordt soms afgewisseld met het perspectief van Alistairs ex-vrouw.

Conclusie

De overdosis is een goed geschreven, superspannend verhaal. Naar aanleiding van de overdosis wil ik nu ook de andere boeken van Helen Fitzgerald lezen!

Als je zin hebt in een spannend verhaal, dat meteen je aandacht pakt, dan is De Overdosis een aanrader.

Praktische informatie

De overdosis is voor 18,95 te koop bij bol.com, en is het geld waard.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *