Het huis aan het meer, Hannah Richell

het huis aan het meer, hannah richell

Heb jij wel eens overwogen om je los te maken van alle drukte? 

Om niet langer te leven in de 'rat race' maar een ander, simpeler bestaan op te bouwen?

Dat doen de afgestudeerde Kat, Simon, Ben Carla en Mac. Ze vinden een geïsoleerd oud huisje ergens in het Engelse Peak District, in Het huis aan het meer. Ze besluiten er te gaan wonen en zelfvoorzienend te worden. Ze willen leven van het land, en van wat de natuur hen biedt.

Hun eerste zomer is ronduit idyllisch, maar als de winter komt wordt het leven in het afgelegen huisje zwaarder. En als dan Kats zusje Freya bij hen komt wonen, ontstaan er steeds grotere spanningen die uiteindelijk resulteren in een tragedie.

Het andere verhaal in Het huis aan het meer

Bovenstaande is slechts één van de twee verhalen in Het Huis aan het meer. Het verhaal van Kat, Simon etc speelt in de jaren tachtig van de vorige eeuw. Hun verhaal wordt afgewisseld met het verhaal van Lila anno 2015.

Lila is getrouwd met Tom, en heeft door een ongelukkige val tijdens haar zwangerschap haar dochtertje verloren. Dan krijgt ze op een dag het bericht dat ze een afgelegen huisje heeft geërfd van een onbekende.

Op zoek naar een manier om haar verdriet te hanteren besluit ze het huisje op te knappen. Als ze er aan komt krijgt ze een gevoel van thuiskomen en deja vu.

Twee verhalen als schakels van een ketting

Het is leuk dat de dingen die je als lezer leert tijdens het lezen over de vriendengroep in de jaren 80 antwoorden bieden over wat Lila tegen komt in 2015! Dat heeft Hannah Richell knap gedaan moet ik zeggen.

Het huis aan het meer: wat voor soort boek is het eigenlijk?

Het huis aan het meer is voor 20% een psychologische thriller, maar voor 80% een psychologische roman over relaties, toekomstdromen en verlangens.

Aangezien het thriller/mysterie aspect vrij klein is, moet ik zeggen dat ik de twists in het verhaal en de ontknoping helemaal aan het eind goed gedaan vind.

Conclusie over Het huis aan het meer

Het huis aan het meer leest makkelijk. Hoewel elk hoofdstuk het (tijds) perspectief wisselt is dit niet vervelend. Zeker niet omdat de verhalen met elkaar vervlochten zijn.

Al met al prima lectuur. Zeker als je graag leest over het leven op het platteland.

Hannah Richell over haar boek

Hieronder vertelt de schrijfster Hannah Richell zelf over haar boek Het huis aan het meer.

Praktische informatie over Het huis aan het meer

Het huis aan het meer is voor 18,95 te koop bij bol.com.

Het huis aan het meer Hannah Richell

Vergelijkbare berichten

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *