The weekend wives

The Weekend Wives van Christina Hopkinson is een typische momlit roman.

The Weekend Wives: waar gaat het over?

Emily, Sasha en Tamsin zijn drie vrouwen die op het platteland wonen. En uiteraard hebben ze alledrie zo hun eigen problemen.
Emily vond ik het nog het interessants, omdat zij Londen verruilde voor de idylle van het plattelandsleven. Een idylle die haar enorm tegenvalt, en een grote wissel trekt op haar huwelijk.
Sasha worstelt met haar afwezige man en haar weerspannige puberdochter, terwijl Tamsin zich laat koeioneren door haar dominante man.
En dat is dan eigenlijk ook meteen wel het hele verhaal van The weekend wives. Je krijgt niet eens een gezellig kijkje in het plattelandsleven. Het gaat voor overal Emily, Sasha en Tamsin zonder echt de diepte in te gaan.
The Weekend Wives is een bekend verhaal in een bekend genre in een plattelandssetting.

Rake wijsheden over het moederschap

Wat ik ondanks de kabbelende en oppervlakkige verhaallijnen goed vond aan dit boek is het inzicht dat Christina over moederen anno 2016 ten toon spreid. Daar zitten hele rake en herkenbare dingen bij.

Zoals dat het moederschap weliswaar fysiek minder zwaar wordt als je kinderen ouder worden, maar emotioneel juist wel zwaarder.
Ook de observatie dat veel 40-plus vrouwen zich laten omscholen tot therapeut als hun kinderen ouder worden vond ik raak.

Conclusie over The Weekend Wives

Zeker als je droomt van een leven op het platteland of fulltime moederen, zul je The Weekend Wives met interesse lezen. Hoewel ik je wel moet waarschuwen dat zowel het platteland als fulltime moederen er niet goed afkomen in deze roman.
Maar het is best een gezellig boek, en daarom geef ik het een 6,5.

Praktische informatie over The Weekend Wives

The Weekend Wives is voor de vriendelijke prijs van 10,25 te koop bij bol.com.

Vergelijkbare berichten

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *