|

Cliffrock Castle: Werken op een kasteel in Schotland deel 1

Cliffrock Castle
Als Nederlandse uit een grote, bruisende stad gaan wonen en werken in een kasteel in de Schotse Hooglanden. In het boek Cliffrock Castle, Werken op een kasteel in Schotland lees je hoe dat is.

Het is het verhaal van Josephine Rombouts. Ze woonde met haar man en twee zonen vijf jaar in de Schotse Hooglanden.

Werken op een kasteel in Schotland

Josephine begon als huishoudster in het plaatselijke kasteel Cliffrock Castle. Bij haar baan hoorde een cottage waar zij en haar gezin woonden. In eerste instantie waren ze afhankelijk van Josephine's inkomsten omdat haar man nog geen baan had gevonden.

Josephine moet zich snel de Engelse gewoontes en normen eigen maken.

In haar boek Cliffrock Castle vertelt ze over haar leven in de Schotse Hooglanden, en haar werk en contacten met de bewoners van het kasteel. Er blijken best veel ongeschreven regels te zijn over hoe de 'gewone mensen' dienen om te gaan met de eigenaar van het kasteel.

Toch viel het boek mij tegen

Ik had erg veel zin om dit boek te gaan lezen. Ik heb Downton Abbey gezien, en ik was heel benieuwd hoe het leven anno 2020 in zo'n Schots kasteel zou zijn.

Ook was ik geïntrigeerd door Josephines verhuizing van een grote stad naar het platteland. Ik wil benieuwd of ze de voorzieningen van de stad zou missen, en hoe haar dagelijks leven in Engeland eruit zou zien.

Maar ik weet niet wat het is, ondanks het feit dat Josephine inderdaad wel schrijft over haar dagelijks werk in het kasteel, miste ik toch iets. Op een bepaalde manier vond ik het verhaal wat aan de oppervlakte blijven, en niet echt persoonlijk worden.

Ik mis iets in dit boek.

Cliffrock Castle: samenvattend

Cliffrock Castle is het verhaal van de Nederlandse Josephine Rombouts die met haar gezin emigreert naar de Schotse Hooglanden. Het boek gaat vooral over de dagelijkse beslommeringen in het kasteel.

Je krijgt helaas weinig inzicht in hoe het allemaal vóélt om daar te leven en te wonen.

Dat vind ik een gemis aan dit boek, en is de reden dat ik het tweede deel denk ik niet ga lezen.

Het derde deel over Cliffrock Castle heb ik wel gelezen, en vond ik echt heel mooi!

Praktische informatie over Cliffrock Castle

Cliffrock Castle is prima geschreven, en leest makkelijk weg. Het is voor 20,99 te koop bij bol.com.
Het tweede deel heet Terugkeer naar Cliffrock Castle en kost ook 20,99.

Cliffrock Castle

Vergelijkbare berichten

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *