|

Tien jaar vrijheid, Natascha Kampusch

Natascha Kampusch werd op weg naar school in een wit bestelbusje getrokken. Acht jaar lang werd ze gevangen gehouden in de kelder van een woonhuis.

Op 3 augustus 2006 wist ze te ontsnappen.

Over haar ontvoering en gevangenschap schreef Natascha Kampush het boek 'De diefstal van mijn jeugd' dat uitkwam in september 2010.

En in 2016 kwam Tien jaar vrijheid uit. Dit boek gaat over de periode ná haar ontsnapping.

Tien jaar vrijheid, Natascha Kampusch

Tien jaar vrijheid is eigenlijk best een triest verhaal. Want uit haar verhaal blijkt dat Natascha eigenlijk permanent wordt lastig gevallen en geconfronteerd met haar ontvoering. De belangrijkste oorzaak zijn de media, die haar verhaal opkloppen, telkens opnieuw recyclen, en de zaken opblazen tot belachelijke proporties.

Ze gaan als het ware met Natascha's ervaringen op de loop. Ze pakken haar verhaal af.


Waarom ik dit boek wilde lezen

Ik heb beide boeken van Natascha gelezen. Het eerste omdat ik wilde weten hoe je zo'n periode overleeft, en hoe ze het ervaren had.

En het tweede boek omdat ik geïnteresseerd ben in hoe het nu met haar gaat. En ook naar de reactie van haar ouders, en hoe het was om herenigd te worden na acht jaar.

Conclusie over Tien jaar vrijheid

Natascha schetst een duidelijk beeld van haar leven na de ontvoering. Maar op een gegeven moment vond ik het best saai worden. Want het gaat bijna voortdurend over wat de media nu weer heeft verzonnen, of heeft opgeblazen tot een verhaal.

Als Tien jaar vrijheid ergens over gaat, dan is het wel over de kwalijke rol van de media!

Kwalijke rol van media 

Ik zie het inderdaad vaak op tv gebeuren. Als ergens iets naars gebeurd, worden onmiddellijk allerlei experts te voorschijn gehaald die vervolgens moeten speculeren over allerlei kleine dingen. Onbelangrijke dingen worden opgeblazen tot belangwekkende feiten, terwijl ze dat helemaal niet zijn. Buren en omstanders worden geïnterviewd om te vertellen wat zij er nou toch van vinden. Alles om maar mee te snoepen van de sensatie van het nieuws.

Hetzelfde gebeurde Natascha. En helaas gebeurt het haar nog steeds regelmatig.

Het is triest om te lezen dat Natascha weliswaar uit haar gevangenschap ontsnapte, maar nog steeds niet echt vrij is. En dat háár verhaal regelmatig niet geloofd wordt, of dat mensen haar gedrag en reacties niet vinden passen bij wat haar is overkomen, en haar daarom veroordelen.

Het is echt erg!


Praktische informatie over Tien jaar vrijheid

Tien jaar vrijheid van Natascha Kampusch is voor 18,95 te koop bij bol.com.

Meer weten?

Documentaire van 50 minuten over Natascha Kampusch:

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *