|

Wij twee

Normaliter laat ik boeken van Nicholas Sparks links liggen. Want ik associeer hem met saaie, langdradige liefdesgeschiedenissen.

Maar de plot van zijn boek Wij twee sprak me dermate aan, dat ik besloot hem een kans te geven.


Wij twee: waar gaat het dan over?

Wij twee is het verhaal van Russell Green, zijn vrouw en hun dochtertje. Het gezinnetje woont in Charlotte Carolina, en ze zijn erg gelukkig. Vivian, Russells vrouw zorgt voor hun dochter en Russel is de kostwinner.

Maar als Russell problemen krijgt op zijn werk, en noodgedwongen zijn eigen bedrijf start, worden de scheuren in zijn relatie met Vivian zichtbaar en groter.

Het verhaal wordt overigens in retrospect verteld door Russell.

Vivian is een bitch, Russell een zacht ei

Vivian is een ontzettend kreng. Ze is onredelijk, draait alles voortdurend zo dat Russell degene is die fout zit. Verder geeft ze veels te veel geld uit, is ze jaloers op de band van Russell met hun dochtertje en verlaat ze hem voor een andere man.

Desondanks blijft die stomme Russell van haar houden en naar haar verlangen.

Op een gegeven moment vond ik dat ook niet reëel meer. Hij grijpt zelfs gretig zijn kans op sex met Vivian aan, als ze het hem toestaat.


Geen gerechtigheid

De enige reden dat ik doorlas was dat ik me verheugde op het moment dat die Vivian haar portie zou krijgen. Dat moment in een verhaal waarin de slechterik wordt afgestraft en beseft hoe fout ze zat.

Maar laat dat maar aan Nicholas Sparks over.... Dat einde komt er niet. In plaats daarvan geeft Vivian halfslachtig haar fouten toe, en verhuist Russell naar háár nieuwe woonplaats om bij zijn dochtertje te kunnen zijn.

Tussendoor heb je dan nog het verhaal dat Russells zus Marge dodelijk ziek wordt. Die wending zag ik van verre aankomen, en kwam ook uit.


Mijn conclusie over Wij twee

Wij twee heeft helaas mijn negatieve oordeel over Nicholas Sparks bevestigd. Hoofdpersoon Russell heeft geen ruggegraat, en er is ook nog eens geen bevredigende gerechtigheid.

Bovendien blijft het verhaal oppervlakkig. Dat komt misschien ook omdat het in retrospect verteld wordt door Russell. Daardoor worden de gebeurtenissen vooral beschreven, en minder beleefd.

Ik geef dit boek een 5. Een 5 voor de standaard, maar leuke plot. En geen enkele punt voor de uitwerking.

Praktische informatie over Wij twee

Wij twee is voor 17,50 te koop bij bol.com. Het is een prima en makkelijk boek voor die prijs.

2 reacties

  1. Heb je nog boeken van hem gelezen?
    Ik heb onlangs De Bruiloft gelezen en nu De Keuze. Best wel ontspannend. Maar voorspelbaar zijn de boeken wel 🙂
    Hij teert denk ik nog grotendeels op het succes van The Notebook... Niet?

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *