|

Behind her eyes

Ken je die psychologische thrillers waarbij je als lezer samen met de hoofdpersoon de puzzelstukjes in elkaar probeert te leggen? En dat dit uiteindelijk ook lukt?

Maar wat als de puzzel door de dader is bedacht, en het plaatje niet klopt?

Dat is zo'n beetje de rode draad van Behind her eyes. Een boek waarvan de ontknoping me oprecht schokte en verraste. Ik las het gisteren uit, en het houdt me nog steeds bezig.

Ik vond het dan ook een geweldig boek! Origineel, verrassend en vernieuwend.


Behind her eyes

Adele

In behind her eyes leer je als lezer Adele en Louise kennen. Adele is net met haar man David verhuisd naar Londen. David is psychiater en werkt bij een chique privékliniek. Maar hij helpt ook graag de minderbedeelden.

Louise

Louise, werd bedrogen en verlaten door haar man Ian en is nu een alleenstaande moeder voor haar zoontje Adam. Louise werkt als receptioniste bij de kliniek waar David gaat werken.

Voordat ze elkaar ontmoeten op hun werkplek is er een ontmoeting in een kroeg waarbij ze als een blok voor elkaar vallen. Het blijft bij zoenen, maar niettemin schrikken ze allebei als blijkt dat ze dezelfde werkplek hebben.

Vreemdgaan met de man, vriendinnen met de echtgenote

Hoewel Louise het niet wil aanleggen met een getrouwde man, kan ze haar gevoelens voor David niet weerstaan. En als ze dan vriendinnen wordt met Adele wordt alles nog ingewikkelder.

Bovenstaande klinkt misschien als het zoveelste chicklit boek maar dat is het beslist niet! Dit is slecht het basisgegeven van het boek.

Vandaar uit weeft Sarah Pinborough haar verhaal!

Wat maakt Behind her eyes dan zo bijzonder?

Ik wil niets verklappen, maar geloof me als ik zeg dat Behind her eyes echt heel spannend is. Soms weet je als lezer ook even niet meer wie de slechterik is.

Om spoilers te voorkomen durf ik verder niets te zeggen, behalve: lees dit boek!

Het is echt de moeite waard. Ter illustratie even een paar uitspraken van de achterflap. Meestal zijn die flauwekul, maar in dit geval kloppen ze helemaal:

'Don't trust this book. Just when you think you've nailed it, Pinborough pulls the rug out from underneath you.' 

'The most unsettling thriller of the year... Read it now before someone spoils the ending for you.'

Over het eind

Het eind van dit boek is als een ongeluk waarvan je weet dat het gaat gebeuren. En je wilt de hoofdpersoon wil toe schreeuwen: 'Doe niet zo dom!'

En net als je denkt dat je weet wat er gebeurd is,  is er dan nog een twist.Ik geef het een 9,5.

Praktische informatie over Behind her eyes

Behind her eyes is 16,95 te koop bij bol.com.

Er is inmiddels ook een serie van Behind her eyes!

5 reacties

  1. Wow, wat een einde! Na het lezen van jouw review, ben ik dit boek gaan luisteren op Storytel. In het begin had ik een beetje het gevoel dat het hetzelfde thema als "Achter gesloten deuren" van BA Paris zou hebben, maar het is toch een heel ander boek. Ik zou hem ook zo goed beoordelen als jij hebt gedaan!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *