In de val van S.L. Grey

in de val
Gezien de nare dingen die er in de wereld gebeuren kan ik me best wat voorstellen bij het idee om ergens een veilige plek te hebben.

Stel dat er ooit een enge ziekte uitbreekt waardoor de mensheid verandert in agressieve zombies, zoals in de serie The Walking Dead.

Dan is het toch maar knap handig als je ergens een schuilplaats hebt waar je je kunt terug trekken en veilig bent.

In de val

Dat dachten de hoofdpersonen van het boek In de val ook. Zij kochten een appartement in Het Sanctum. Dat is een zelfvoorzienend appartementencomplex dat diep onder de grond is gebouwd op het platteland van Maine.

Je kunt er in alle rust en veiligheid het einde van de wereld uitzingen.

Maar door een aantal kleine dingen loopt het anders. Zo heeft Greg Fuller de eigenaar van het complex hier en daar wat bezuinigt op een paar dingen...

En als hij dood wordt gevonden heeft dit dramatische gevolgen. Vooral omdat hij de code van de deur naar buiten had veranderd.

Met andere woorden: de bewoners zitten als ratten in de val in Het Sanctum.

Een poging om uit te breken maakt alles nog erger: de watervoorziening raakt onherstelbaar beschadigd.

Naarmate de omstandigheden en hygiëne verslechteren in Het Sanctum komen de onderlinge relaties steeds meer op scherp te staan.

En laten we het er maar op houden dat niet iedereen het overleeft.

Over In de val

In de val begint best oké, maar niet opzienbarend. In verschillende hoofdstukken leer je de verschillende bewoners van Het Sanctum kennen. Een formule waarvan ik niet houd, omdat ik geen namen kan onthouden.

Maar ergens halverwege het boek kreeg het verhaal me in zijn greep. En aan het eind werd ik verrast door de ontknoping. En dat vind ik fijn. Ik wordt graag verrast door een schrijver.

Dat heb ik liever dan dat ik in hoofdstuk 2 al weet:

'De dader heeft het gedaan.'

De Nederlandse titel is een spoiler!

De Engelse titel is 'Under Ground' wat ik een veel betere titel vind dan In de val. En dat vind ik vooral om dat In de val al zoveel verraadt over het verhaal. Als lezer weet je door de titel in De val al snel dat het niet goed zal gaan in Het Sanctum.

Dat vind ik een spoiler!

Conclusie over In de val

Ik vind In de val een aanrader. Ik moest er even inkomen, maar dan heb je ook wat. En de sterke ontknoping aan het eind levert bonuspunten op.

Al met al geef ik In de val daarom een 8.

Praktische informatie over In de val

In de val is voor 18,99 te koop bij bol.com. En het boek is het geld waard wat mij betreft.

Vergelijkbare berichten

Eén reactie

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *