Z.G.A.N. {Zo Goed Als Nieuw}

zo goed als nieuw
Zo Goed Als Nieuw begint met een zelfmoordpoging van de hoofdpersoon van het boek: Sullivan Moss.

Maar zijn poging mislukt, en hij wordt wakker in het ziekenhuis. Omdat hij vindt dat hij toch geen enkel nut heeft voor de maatschappij besluit hij dan maar een orgaan te doneren. Zo doet hij tenminste nog iets goeds in zijn leven.

Om een geschikte donor te kunnen zijn stopt hij (uiteindelijk) met drinken en krijgt hij ondanks zichzelf een beter en gezonder leven. Hij heeft zelfs een vaste baan.

Maar hij blijft een slap en onbetrouwbaar type. Hij gaat zelfs naar bed met de vrouw van zijn beste vriend.

Helemaal gehad met Sully

Op een gegeven moment had ik het echt helemaal gehad met 'Sully' en ben ik het boek scannend gaan lezen. Dat is nooit een goed teken... Het komt omdat ik het slordig vind voelen om een boek niet netjes uit te lezen, en door het scannend te lezen, hoop ik voldoende mee te krijgen van de verhaallijn om te weten wat er nou eigenlijk gebeurde.

Zo Goed Als Nieuw was voor mij als lezer dus geen succes. En dat komt vooral door de slampamperige, en daardoor onsympathieke persoon van Sully, hoewel hij ergens ook heel aardig is.

Hoe dan ook, ik geef dit boek een 4. Ik vond er geen klap aan.

Maar het is best oké geschreven en er zit ook wel een bepaalde sfeer in.

Praktische informatie over Z.G.A.N

Z.G.A.N. is voor maar lieft 18,95 te koop bij bol.com. Een boel geld voor een stom boek als je het mij vraagt.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *