Het eiland van Adrian McKinty

het eiland

Allemachtig! 

Het boek Het eiland van Adrian McKinty vond ik wat je noemt een 'rollercoaster'.

Hoewel ik niet van actiefilms houd, is Het eiland een soort actieboek maar dan superspannend en mooi.

Ook als je dus niet van achtervolgingsscènes en dergelijke houdt.

Ik heb Het eiland van Adrian McKinty ademloos uitgelezen.

Het eiland van Adrian McKinty: waar gaat het over?

Het begint allemaal met een gezellige familievakantie van het gezin Baxter naar Australië. Heather (24), de nieuwe vrouw van Tom (44) en zijn twee kinderen Olivia en Owen. Tom is arts, en heeft een conferentie in Australië, en daaraan hebben ze een gezinsvakantie gekoppeld.

Heather doet enorm haar best om goed te zijn voor Tom kinderen, maar andersom doen zijn kinderen niet bepaald hun best om aardig tegen Heather te zijn. Maar voordat je denkt dat dit gaat om de problemen in een nieuw stiefgezin/bonusfamilie, dit is bijzaak.

Dutch Island

Omdat Toms kinderen zo graag koalaberen willen zien, zeuren ze net zo lang totdat ene Matt hen toestaat Dutch Island waar hij en de uitgebreide O'Neil familie woont te bezoeken. Je moet er naartoe met een pont. Matt benadrukt dat ze een paar uur hebben, en dan brengt hij ze weer terug.

Uh-oh!

Maar eenmaal op Dutch Island slaat het noodlot toe. Tom rijdt per ongeluk een vrouw op de fiets aan, en ze is dood. Geschrokken door de waarschuwingen van Matt, besluit Heather dat ze het beste kunnen proberen om weg te komen. Ze verbergen het lichaam en rijden naar de pont. Eenmaal weer op het vasteland kunnen ze dan wel opbiechten wat er is gebeurd.

Maar voordat ze het vasteland bereiken krijgt de pont beheerder bericht van Matt wat er is gebeurd.

Dan volgt een serie van best wel schokkende gebeurtenissen op het eiland.

Ik wil niet teveel zeggen vanwege spoilers, maar laat me zeggen dat de bewoners jagen op de familie.

De trailer van het boek Het eiland

Hieronder de trailer van het boek. Het is bijna kitscherig zo overdreven als ze het spannend maken in de trailer. Maar goed, wel opvallend gedaan ; )

Over Het eiland

Wat ik mooi vond aan Het eiland, naast de adembenemende spanning van wat gaat er gebeuren, is de ontwikkeling van zowel Heather als de kinderen Olivia en Owen én hun onderlinge relaties.

Sommige reviews zijn kritisch over de manier waarop Adrian McKinty de O'Neils afschildert. Deze worden inderdaad wel een beetje simpel en stereotype neergezet, maar wat mij betreft geeft dat niet zo erg. Het draait toch vooral om de spanning.

Mijn conclusie over Het eiland

Op GoodReads krijgt  Het eiland 4 van de 5 sterren. Ik sluit mij daar graag bij aan. Als je zin hebt in een boek waarin je kunt verdwijnen, en dat echt je aandacht grijpt, dan is The Island van Adrian McKinty zeker een aanrader.

Het eiland wordt een serie bij Hulu!

Er wordt een serie gemaakt van Het eiland van Adrian McKinty bij Hulu. Dat verbaast me echt niets! Adrian McKinty schrijft heel beeldend, en tijdens het lezen zag ik het echt voor me. Dit boek is goed te vertalen naar het scherm denk ik. En het wordt vast een superspannende serie!

Het eiland kopen

Het eiland van Adrian McKinty is voor 20,99 te koop bij bol.com en dat geld zeker waard.

Vergelijkbare berichten

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *