The younger wife van Sally Hepworth

the younger wife

Op het oog is The younger wife een standaard chicklit verhaaltje. Man hertrouwt met veel jongere vrouw, en zijn volwassen dochters hebben daar problemen mee.

Maar Sally Hepworth boek The younger wife biedt gelukkig net wat meer.

The younger wife: waar gaat het over

The younger wife biedt drie perspectieven:

  • Tully: de jongste dochter. Getrouwd met Sonny, en twee zoontjes.
  • Rebecca: oudste dochter, beeldschoon, maar met een ernstig trauma.
  • Heather: de jonge nieuwe echtgenote
Heather komt in het leven Tully en Rebecca omdat hun vader Stephen en zijn vrouw Pamela haar inhuren als interieur designer voor hun huis. Maar Pamela is dementerend... 

Trouwen met je demente ex op de bruiloft

En langzaam maar zeker worden Stephen en Heather verliefd. Uiteindelijk besluit Stephen te scheiden van Pamela en te trouwen met Heather. Dat gebeurt wat Stephen betreft in goed overleg. Pamela is zelf bij de bruiloft van Stephen en Heather.

Is er een dokter in de zaal?

Het boek The younger wife begint met de bruiloft vanuit het perspectief van een onbekende verteller. Na de huwelijksvoltrekking ontstaat er commotie, waarna er een ambulance wordt gebeld. Er is duidelijk iets niet goed gegaan!
Nadat je als lezer dus weet dat er iets misgaat op de bruiloft ga je terug in de tijd. Telkens vanuit het perspectief van één van de vrouwen.

Waarom The younger wife ietsje meer is dan standaard chicklit

Deze plot is weinig vernieuwend. Maar Sally Hepworth heeft er een paar elementen in verweven die mijn interesse wekten. En dat is de vraag:

Is de sympathieke Stephen een man die zijn vrouwen mishandelt? Is de dementie van zijn vrouw Pamela het gevolg van jarenlange mishandeling? Mishandelt Stephen Heather?

Ik vond dat werkelijk een intrigerend vraagstuk, en het maakt The younger wife een stuk interessanter dan het anders was geweest.

Einde iets teleurstellend

Helaas kreeg ik aan het eind het gevoel alsof Sally Hepworth met haar lezers speelt. Is Stephen nou wel of niet een mishandelaar? Als lezer word je regelmatig heen en weer geslingerd.
Maar als Sally dat bewust doet om de lezer hetzelfde gevoel van ongeloof te geven als Stephen dochters en vriendin/vrouw dan doet ze dat heel goed!

Mijn conclusie over The younger wife

The younger wife leest makkelijk weg, en vanwege de verdenking van Stephen biedt het boek net iets extra's. Verder is het toch wel gewoon een goed geschreven chicklit roman. Het einde vond ik wat rommelig en teleurstellen.
Op GoodReads krijgt The younger wife een 3,85. Daar sluit ik mij bij aan. 

The younger wife kopen

The younger wife is te koop voor 32,99 bij bol.com of je lokale boekwinkel.

Vergelijkbare berichten

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *