|

The Woman in Black; Angel of Death, Martyn Waites

Lang geleden, toen we nog geen kinderen hadden, gingen mijn man en ik in Londen naar de voorstelling The Woman in Black. Dit toneelstuk werd maar opgevoerd door 2 mensen! En toch was het doodeng, en kwamen we een beetje bibberig het theater uit.

Eenmaal thuis las ik het boek, The Woman in Black van Susan Hill waarop het toneelstuk gebaseerd is. Maar het boek viel me erg tegen.
Recent werd het boek verfilmd met Daniel Ratcliffe in de hoofdrol. De film vond ik best aardig, maar het kon niet tippen aan het toneelstuk!
Nu is er een vervolg op The Woman in Black. Het heet Angel of Death en is gebaseerd op het boek van Susan Hill. Op de cover staat de aankondiging: 'Now a major motion picture'. 

The Woman in Black: Angel of Death

The Woman in Black: Angel of Death speelt zich af in de Tweede Wereldoorlog. Een groep kinderen wordt geëvacueerd uit Londen en naar een huis op het platteland gebracht. Het huis is oud en vervallen, en overal groeit schimmel. Het blijkt het huis te zijn van... The Woman in Black!
Eve is een jonge vrouw met een warm hart die voor de kinderen zorgt. Samen met de strenge Jean. Terwijl Jean vooral van de discipline is, is Eve degene die de kinderen warmte biedt. Na aankomst in het huis ziet Eve een enge vrouw met een wit gezicht.
Al snel vallen er doden.

Het boek leest als een film

Het boek leest als een film. Ik weet niet of Martyn Waites al hoopte dat zijn boek verfilmd zou worden, maar zijn beschrijvingen zijn zeer beeldend. Ik zag de groeiende schimmels op de muren gewoon voor me.
Maar eerlijk gezegd vond ik het verhaal niet geweldig, en vrij oppervlakkig. Het boek leest eigenlijk als het zoveelste spookhuisverhaal en komt daar niet bovenuit.

Conclusie over The Angel of Death

The Angel of Death is best een aardig spookverhaal. Alle verplichte ingrediënten zitten er in. Maar echt spannend wordt het eigenlijk nooit, omdat het allemaal wel erg voorspelbaar is.
Het beste aan het hele boek is de cover. Die vind ik dan wel weer doodeng!

Praktische informatie over The Angel of Death

The Angel of Death is voor 16,99 te koop bij bol.com.

3 reacties

  1. Ja inderdaad de cover is echt eng. Ik houd zelf niet van dit soort boeken en films maar ik geef het door aan Dochterlief, die vindt spookverhalen leuk om te lezen. Of is het te eng voor die leeftijd denk je?

  2. Oh wow, ik wist niet dat hier ook een boek van was joh! Die zou ik echt wel heel graag willen lezen 😀 Al ziet de cover er wel super creepy uit moet ik zeggen D:

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *