|

Freida McFadden Never Lie review

freida mcfadden never lie

Never Lie is weer een typisch boek van Freida McFadden.

Vol met onverwachte twists en turns.

Ik heb ervan genoten!

Never Lie van Freida McFadden

In Never Lie leert de lezer Trish en Ethan kennen. Een pasgetrouwd stel, dat op zoek is naar een huis. Het verhaal wordt verteld in de ik-persoon door Trish.

Afgelegen huis

Ze gaan een huis bezichtigen dat heel erg afgelegen ligt, en worden onderweg overvallen door een sneeuwstorm. De makelaar komt niet opdagen, en door het slechte weer brengen ze noodgedwongen een paar nachten door in het huis.

Een onheilspellend gevoel

En het is niet zomaar een huis. Het is enorm groot, en oogt als een kasteel. En Trish heeft geen goed gevoel bij het huis. Ze voelt zich niet op haar gemak, en baalt als ze ziet hoe mooi Ethan alles vindt.

Ook hoort Trish rare geluiden, en maakt ze zich zorgen dat er misschien toch iemand in het ogenschijnlijk lege huis is.

Never Lie: opzet

Het verhaal van Never Lie wordt op drie manieren verteld.

  • De ik-persoon Trish in het heden. Zij is dus gestrand in het huis met haar man Ethan.
  • Psychiater Adrienne, de eigenaar van het huis, die 3 jaar geleden spoorloos verdwenen is.
  • De tapes die Trish luistert van de gesprekken tussen Adrienne en haar patiënten.
Alledrie de manieren zijn interessant. Normaliter houd ik niet van veranderingen in perspectief, maar in Never Lie van Freida McFadden is het nooit vervelend. Ik denk omdat het verhaal er niet door onderbroken wordt.

Never Lie typisch een Freida McFadden boek

Toen ik het boek uit had dacht ik: 'Het is echt een Freda McFadden boek!' Inmiddels heb ik een aantal van Freida McFaddens' boeken gelezen, en volgens mij kan ik wel stellen dat één van haar kenmerken is dat niets is wat het lijkt.
Dat geldt ook voor Never Lie.
En dan niet op een irritante manier, waardoor je je als lezer bedrogen voelt.
Aan het eind van het boek kon ik alleen maar waarderend knikken en denken:

Weer goed gedaan Freida!

Mijn conclusie

Op Goodreads krijgt Never Lie de hoge score van 4,17. Daar sluit ik mij graag bij aan.

Never Lie van Freida McFadden kopen

Let op: dit boek heeft een stuk minder bladzijden dan haar boek De Hulp.
Je hebt het dus sneller uit.
Lees ook mijn review van The Teacher van Freida McFadden.

Vergelijkbare berichten

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *