A touch of Jen van Beth Morgan: wat een bizar boek!

A touch of jen

A touch of Jen begint als een boek over een stel dat een andere vrouw obsessief volgt op Instagram.

Maar aan het eind is het een horrorverhaal met alien-achtige elementen!

A touch of Jen: het verhaal. Ongeveer

Remy en Alicia wonen samen, en delen hun appartement met nog een huisgenoot. Ze werken allebei in de bediening, en vinden het leven niet zo makkelijk. Beiden hebben amper/weinig vrienden en zijn niet bepaald sociaal. Zo wil Alicia soms 'te graag,' en schrikt haar behoeftigheid daardoor anderen af. Het is soms pijnlijk om te lezen vond ik.

Remy en Alicia delen vooral hun obsessie voor Jen

Remy en Alicia zijn samen, maar vooral Remy vind ik eigenlijk niet zo heel positief over Alicia. Hij ergert zich regelmatig aan haar, en soms schaamt hij zich zelfs voor haar. Maar er is één ding dat hen toch stevig met elkaar verbindt, en dat is hun gemeenschappelijke obsessie voor Jen. Jen is een voormalig collega van Remy.

Ze bespreken uitgebreid elke foto die Jen deelt op Instagram, en gaan dan lekker los in hoe nep en stom Jen eigenlijk is. Over de rug van Jen voelen zij zich superieur.

Jen 'in real life'

Op een dag komen ze Jen tegen in een computerwinkel, en nodigt Jen hen uit om een weekend te komen surfen. Het weekend is wat je noemt 'ongemakkelijk'. Ook daar is bijvoorbeeld Alicia's behoeftigheid aan vriendschap zo groot dat ze daardoor mensen afstoot.

Enge geluiden in de nacht

Eenmaal weer terug in hun dagelijks leven ontspint het verhaal zich steeds meer in een andere richting. Alicia krijgt een dodelijk ongeluk, en Remy hoort 's nachts rare klopgeluiden in de muren. Ook hoort hij eetgeluiden!

Dit culmineert uiteindelijk in een enorm monster dat Remy probeert op te vreten, en zijn kamergenoot doodt.

A touch of Jen: What the fuck?

A touch of Jen is een erg apart boek! Je denkt als lezer dat je een soort psychologische roman zit te lezen met kritiek op het moderne leven, maar dan verandert het dus in een horrorverhaal met monsters die de hoofdpersoon proberen op te te eten.

Ik had meerdere keren dat ik het boek wilde wegleggen, maar ik wilde toch wel weten hoe het afliep. Het was wat ze in het Engels noemen 'een wilde ride'.

Mijn conclusie over A touch of Jen

Ik weet niet of ik nou blij ben dat ik tijd heb gestoken in het lezen van dit boek. Zo mooi vond ik het eigenlijk niet, en ik vond het vrij bizar. In de reviews wordt dat A touch of Jen onder andere beschreven als een 'millennial sex comedy',

Beth Morgan: de obsessive met persoonlijke verbetering

Op de site Shondaland staat een uitgebreid interview met Beth Morgan. Ze zegt daar onder andere:

' I think of the book less as a commentary on social media or young people specifically and more as an exploration of self-actualization in general, and the way that we conceive of self-improvement or happiness in terms of our highly individual desires. '

Ik lees daar ook dat de belangrijkste boodschap van Beth Morgan is dat ze hoop dat lezers gaan nadenken over het idee van persoonlijke ontwikkeling.

Hoe dan ook, A touch of Jen is niet een makkelijk boek. Maar het is de moeite waard als je bereid bent je te verdiepen in onze moderne cultuur van zelfverbetering en wat dit betekent voor je omgeving. 

Praktische informatie

A touch of Jen is voor 24 euro te koop bij bol.com.

Vergelijkbare berichten

Eén reactie

  1. Slot machines soon graced cities throughout America in bars after which casinos, and unfold throughout the borders to Canada, adopted by Europe. Thanks to the internet,, Charles’s invention now has the potential to reach billions. Be the primary one to know when new EXCLUSIVE bonuses bet365 and video games are available.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *