|

The Mister van E.L. James: review!

the mister
E.L. James werd wereldberoemd met haar Fifty Shades of Grey boeken. Ook al was de kritiek niet mals: het zijn slecht geschreven boeken, ze werden gretig gelezen en zelfs verfilmd. Dus ik bedoel maar. Of ze nou slecht zijn of niet, mensen lazen ze in ieder geval.

Fifty Shades of Grey: een romantisch liefdesverhaal onder de sex

Ik zal niet ontkennen dat de kwaliteit van de Fifty Shades Grey niet geweldig is, maar ook ik las graag het liefdesverhaal van Mr. Grey. Toegegeven, veel van de heftige sex scènes waar het boek berucht en beroemd om werd, hadden van mij niet gehoeven, maar daaronder lag een mooi liefdesverhaal. Ik houd namelijk erg van het genre:

Gekwelde succesvolle man heeft de liefde van een goede vrouw nodig en wordt dan gelukkig : )

Dus was ik erg benieuwd naar de nieuwste romance novel van E.L. James! Het heet The Mister en ik heb het net uit. Hieronder mijn review van The Mister.

Spoiler alert: het was saai.

The Mister: waar gaat het over?

Playboy Maxim Trevelyan

The Mister gaat over playboy Maxim Trevelyan. Hij is de jongste zoon uit een superrijk, aristocratisch en succesvolle familie. Zijn broer Kit was de succesvolle zakenman, en Maxim 'speelde' vooral. Maar Kit is verongelukt, en Maxim heeft daar nog veel verdriet over.

Alessia Demachi

De vrouwelijke hoofdpersoon in The Mister is Alessia Demachi. Zij ontsnapte uit Albanië om te ontkomen aan een geforceerd huwelijk. Haar vader had namelijk geregeld dat ze met een vervelende man met losse handjes moest trouwen. Hoewel ze ontsnapte viel ze ten prooi aan mensensmokkelaars, waaraan ze vervolgens ook weer ontsnapte. In The Mister leren we Alessia kennen als ze werkt als schoonmaakster. Eén van de huizen die ze schoonmaakt is van jawel, Maxim.

Maxim die normaliter elke nacht een andere vrouw in zijn bed heeft, valt als een blok voor Alessia en zij voor hem.

Helaas valt er vervolgens weinig meer te vertellen over de verhaallijn van The Mister. Ze worden verliefd, er zijn wat strubbelingen en ze krijgen elkaar.

The Mister: saai, saai en saai

Hoewel het concept: geliefden vinden elkaar, overwinnen proberen en leven nog lang en gelukkig prima is, is het in The Mister vooral oersaai. Dat vind ik tenminste.

Ik vond Maxim als hoofdpersoon tekort schieten. Terwijl Mr. Grey een succesvolle man was die van aanpakken wist, heeft Maxim amper wat nuttigs gedaan in zijn leven. Ik vond zijn karakter niet interessant en eerlijk gezegd zelfs een beetje stom.

Vervolgens vond ik de manier waarop hun ontluikende liefde wordt uitgewerkt ook weinig bijzonder. Mijn hart ging er tenminste niet sneller van kloppen.

En last but not least: Alessia valt wel heel erg vaak in verkeerde handen voor 1 boek.

Interview met E.L. James over The Mister

In onderstaand interview praat E.L. James over De Mister. Ik vind haar verhaal altijd erg sympathiek. Een gewone vrouw die houdt van romantiek, er daarom over ging schrijven en vervolgens beroemd werd.

Mijn conclusie over The Mister

The Mister van E.L. James viel mij erg tegen. De mannelijke hoofdpersoon was een beetje een loser, het liefdesverhaal boeide me niet echt, en het was gewoon nogal saai. Hoewel ik E.L. James sympathiek vind, en haar niet wil afvallen hoop ik dat haar volgende boek weer leuker is.

Nog even de sex

De Fifty Shades of Grey serie was berucht om de sex en de bondage scènes. Daarin is in The Mister geen sprake. E.L.James beschrijft de liefdesscènes weliswaar uitgebreid, maar niet veel anders dan gewoon is in het genre van de 'trashy romance'.

Praktische informatie over The Mister

De Engelse versie van The Mister is voor 9,29 te koop bij bol.com. De Engelse eBook versie van The Mister kost 6,99.

De Nederlandse versie heet De Mister en is voor 16,99 te koop bij bol.com. De Nederlandse eBookversie De Mister kost 10,99.

Ik las The Mister op mijn eReader een Kobo Aura H20

 

Vergelijkbare berichten

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *