|

Sophia: een verhaal over vallen, opstaan

In haar boek Sophia, schrijft Sophia van Sorgen over haar ervaringen met kanker.

De eerste keer dat ze kanker kreeg was ze nog een puber die bij haar ouders woonde in Winterswijk. De tweede keer dat er kanker bij Sophia werd ontdekt was ze een jonge vrouw in Amsterdam. Dat was in maart 2011.

Tweede keer kanker: geen chemotherapie

Sophia's reactie op de kanker is de tweede keer anders. Zo kiest ze bewust niet voor chemotherapie. Ze past haar voeding aan, en zoekt naar andere manieren om met de kanker om te gaan.

Haar boek gaat over haar ervaringen met kanker, de reacties van de omgeving en de middelen die worden ingezet om de kanker te te bestrijden.

Sophia zoekt de tweede keer met name hulp in het 'alternatieve circuit'.

Sophia ontwikkelde eigen programma voor mensen met kanker

Op basis van haar eigen zoektocht tijdens de tweede keer dat ze kanker kreeg, heeft Sophia een eigen programma ontwikkeld voor mensen met kanker. Het opzoeken en verzamelen van informatie kostte haar veel tijd. En Sophia realiseerde zich dat alle informatie die zij had verzameld interessant en waardevol zou kunnen zijn voor andere kankerpatiënten. Daarbij profileert ze zich nadrukkelijk níét als een arts.


Over het boek Sophia

Sophia is een persoonlijk verslag van een jonge vrouw die te maken krijgt met kanker. Er is veel aandacht voor persoonlijke groei, en luisteren naar jezelf en je intuïtie.

Wel denk ik dat Sophia's leefstijl niet altijd even herkenbaar is. Zo kan ze het zich veroorloven om 20.000 dollar te betalen voor een maand in een kliniek in de VS. Dat zal niet voor iedereen financieel haalbaar zijn.

Conclusie over Sophia

Sophia is een prettig geschreven, toegankelijk boek over kanker en hoe je daarmee om kunt gaan. Zeker als je meer wilt dan de reguliere behandelmethodes zul je dit boek wellicht interessant vinden.

Daarnaast kun je het boek ook zien als een manier van omgaan met tegenslagen in het leven. Hoe ga je dan verder?

Praktische informatie over Sophia

Sophia van Sophia van Sorgen is voor 19,99 te koop bij bol.com.

2 reacties

  1. Wat goed dat ze het op haar eigen manier gedaan heeft. Het zou mooi zijn als de reguliere en complementaire artsen/natuurgenezers meer zouden samenwerken en de mens als een geheel zien. Gelukkig nooit deze ziekte gehad en ik hoop het natuurlijk nooit te krijgen. Ik leef en eet heel gezond. Dat scheelt in mijn risico, maar is nooit een garantie.
    VeggieMo

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *