|

I see you: reis jij elke dag naar je werk? Misschien word je wel gevolgd!

In I see you van Clare Mackintosh worden nietsvermoedende vrouwen die van, en naar hun huis reizen gevolgd.

Stel je een datingsite voor waar iemand anders je heeft opgezet!

Maar op deze site staan geen profielen van vrouwen die zichzelf hebben aangemeld. Ze zijn aangemeld door een anonieme persoon die hun profielen voor veel geld verkoopt aan deelnemers aan de website.

De anonieme persoon heeft de vrouwen geobserveerd, hun gewoontes en kledingstijl bestudeerd en zet deze informatie vervolgens op de site. Voor verschillende prijzen kun je hun gegevens downloaden er mee doen wat je wilt.

Bijvoorbeeld zo'n vrouw verkrachten en wurgen.

Dat is de intrigerende plot van I see you.

I see you: 3 perspectieven

Zoe Walker reist elke dag met de ondergrondse van en naar haar werk. Zo onderhoudt ze haar gezin met twee bijna volwassen kinderen. Zoe is gescheiden van haar man Matt toen ze ontdekte dat hij was vreemdgegaan. Inmiddels woont ze samen met haar nieuwe vriend, maar Matt houdt nog steeds van haar.

En er zijn dan ook wat spanningen. Zoe's zoon Justin is bijvoorbeeld niet blij met de aanwezigheid van Simon in huis. En Simon is overgevoelig voor alles wat over Matt gaat.

Het andere perspectief in I see you is van politie agente Kelly. Zij heeft contact met Zoe over de foto van Zoe die verscheen in een advertentie voor de website www.findtheone.com. Kelly heeft uiteraard haar eigen issues.

Het derde perspectief is van de persoon achter de website, oftewel de slechterik.

Mijn conclusie over I see you

Ik vond het verhaal van I see you erg intrigerend. Maar aan het eind vond ik het minder goed worden helaas. Zo vindt Zoe het geen enkel probleem om de kamer van haar zoon Justin te doorzoeken in verband met criminele activiteiten, maar steigert ze om de kamer van haar vriend Simon te doorzoeken! Dat vond ik maar raar. Het lijkt me toch dat je je zoon meer vertrouwt dan een relatief nieuwe partner.

De twist aan het eind zag ik aankomen, maar was niettemin heel bevredigend. Een prima einde. Een einde dat veel mogelijkheden biedt voor een tweede boek. Want hoewel Zoe Walker en Kelly denken dat de zaak is opgelost, is dit dus niet zo.

Eerlijk gezegd hoop ik dan ook op een tweede deel.

Ik geef I see you een 8.


Praktische informatie over I see you

I see you is voor de vriendelijke prijs van 15,99 te koop bij bol.com.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *