Ruth's Bonded (Ruth & Gron)

Wie zegt dat trashy romance novels niet feministisch kunnen zijn!

In de romanreeks Ruth's Bonded zijn de vrouwen de baas! Alien Gron leeft in een matriarchale samenleving, waarbij de vrouwen diverse mannen als hun partner kiezen. Mannen hebben niets in te brengen, behalve lege briefjes.

Dus als Gron in aanraking komt met Ruth blijft hij in eerste instantie zoveel mogelijk uit haar buurt, want hij wil liever niet 'bonded' worden.

Maar even terug, naar het verhaal!

Ruth's Bonded

In het boek Ruth's Bonded wordt Ruth wakker in een cel. Maar ze is daar niet alleen! Er is een soort behaarde alien in haar cel. In eerste instantie schrikt Ruth zich wild, maar al snel merkt ze dat de alien niet kwaadaardig of agressief is, en probeert ze zelfs contact met hem te zoeken. Ze zoekt en vindt troost en hoop bij hem.

Het lukt Ruth en Gron te ontsnappen, en ze komen terecht op één of andere planeet. Het lukt ze daar een paar dagen te overleven terwijl ze vluchten voor de aliens die hen hebben ontvoerd. Maar dan prikt Gron zich aan een soort cactusboom en wordt ernstig ziek. Zo ernstig dat hij bijna dood gaat.

Gelukkig komen er opnieuw aliens aan, die eruit zien als kleine groene mannetjes, die Gron kunnen redden. Dus stemt Ruth ermee in om mee te gaan.

Het blijkt dat de groene aliens veel interesse hebben in de soort waartoe Gron behoort: de Gandry. Ze zetten Ruth en Gandry daarom weer veilig op zijn eigen planeet.

Daar ontwikkelt hun relatie zich verder, wat nog niet zo eenvoudig is, aangezien ze elkaar niet kunnen verstaan. Alle communicatie moet via gebaren.

Wat is er leuk aan de trashy romance novel Ruth's Bonded?

Ruth's Bonded is de moeite van het lezen vanwege de romantiek en opbloeiende liefde tussen Ruth en Gron. En vanwege de humor! Net als Ruby Dixon schrijft V.C. Lancaster goed en heel humoristisch. Ik schoot regelmatig in de lach.

Daarnaast is het intrigerend vanwege de alien planeet en de andere gewoontes daar. Zo moeten de heren van de Gandry op hun rug gaan liggen, als hun 'queen' de liefde wil bedrijven. De mannen mogen echt bijna niets, en horen zich helemaal te richten op de wensen van de queen.

Het is voor Gron dan ook wel even wennen aan Ruth, die veel liever is dan de gemiddelde queen.

Ruth's Bonded samenvattend

Na Ruby Dixon is de reeks Ruth's Bonded van V.C. Lancaster de tweede reeks met aliens die ik kan aanraden. Trashy romance met aliens is werkelijk een compleet nieuw genre voor me, maar ik kan het erg waarderen. En ik vind het bijzonder hoe de schrijfsters het allemaal bij elkaar weten te verzinnen! Je moet er maar opkomen.

Er zijn in totaal 5 delen

Het verhaal van Ruth en Gron wordt vervolgd in Gron's Fated, en is net zo mooi als het eerste boek. Het derde boek in de reeks gaat over Gron's broer Kanu en hoe hij verliefd wordt op een andere vrouw die eveneens ontvoerd is. Dan weer terug naar Ruth en Gron! In dit deel krijgt Ruth een baby. Het laatste en vijfde deel in de reeks heet Krol's Goddess en vertelt het verhaal van Krol en Naomi. Krol is van een andere stam, en kent Gron en Naomi dus niet.

Ruth's Bonded is geschikt voor mensen die Fifty Shades of Grey ook wel konden waarderen.

Praktische informatie

Je kunt deze boeken niet bij bol.com kopen, maar wel downloaden via amazon.nl. De papieren versies kun je kopen via amazon.co.uk.

V.C. Lancaster heeft ook een blog!

Vergelijkbare berichten

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *