|

Overdag bang 's nachts dronken van Sylvia Witteman

overdag bang 's nachts dronken

Als je van de columns van Sylvia Witteman houdt, dan vind je haar nieuwste boek Overdag bang 's nachts dronken vast ook wel weer leuk.

Overdag bang 's nachts dronken

Net als in haar andere recentere boeken beschrijft Sylvia Witteman wat ze ziet tijdens haar dwaaltochten door de stad Amsterdam. Daarbij roept ze bij mij altijd herinneringen op aan Simon Carmiggelt op, hoewel ik hem toch beter vond.

Maar Sylvia Wittemans observaties zijn van de huidige tijd, en dat kun je van die van Simon Carmiggelt natuurlijk niet zeggen.

Sylvia Witteman tijdens de coronacrisis

Ik was vooral benieuwd naar haar observaties tijdens de coronacrisis. Ook vanwege de titel, waarvan ik vermoed dat die naar de coronacrisis verwijst.

Maar er zijn eigenlijk niet zo veel columns die echt over corona gaan. Hoogstens zijdelings. Wel maak ik uit Overdag bang, 's nachts dronken op dat Sylvia Witteman één van de mensen is die corona serieus neemt. Als ik het goed begrijp is ze best bang om besmet te raken bijvoorbeeld.

Overdag bang 's nachts dronken via online bibliotheek

Ik wilde dit boek in de bibliotheek lenen, maar dat zul je altijd zien: uitgeleend! Gelukkig bracht de online bibliotheek uitkomst. Daar kon ik hem direct lenen. Hoewel ik zo'n boek met columns liever in een papieren boek lees, ging het op mijn e-reader ook prima.

Praktische informatie over Overdag bang, 's nachts dronken

Overdag bang, 's nachts dronken is voor 15 euro te koop bij bol.com en je lokale boekhandel.

Leestips

Vergelijkbare berichten

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *