|

Opium, Marian Mudder

opium marian mudde

Ik nam het boek Opium van Marian Mudder mee uit de bibliotheek omdat ik haar sympathiek vond in Expeditie Robinson.

Wat maar weer eens bewijst dat het als schrijver loont om je gezicht te laten zien in diverse media.

Opium: het verhaal

De hoofdpersoon in Opium is fotografe Laura van der Velden. Het verhaal wordt in de ik-vorm verteld. Laura is single en is daar tevreden mee. Maar soms vindt ze het leuk om onder de mensen te zijn, en bezoekt ze een bar.

Tijdens zo'n bezoekje ziet ze een roodharige vrouw met een knappe man. Terwijl de roodharige over de knappe man heen hangt, kijkt hij naar Laura.

Als ze die avond op weg naar huis is, ziet ze de roodharige vrouw sex hebben in een auto. Laura maakt stiekem foto's. De volgende ochtend wordt de roodharige vrouw dood gevonden. Ze is vermoord.

Laura was toch al gefascineerd door de knappe man, en wil uitzoeken of hij iets met de moord te maken heeft. Hij blijkt een kunsthandelaar te zijn, en heet JJ.

Laura voelt zich sterk tot JJ aangetrokken, maar het is een beetje dubbel, omdat ze hem tegelijkertijd van moord verdenkt. En ergens is dat ook een deel van zijn aantrekkingskracht voor haar.

Over Opium

Ik vond het boek eerst een beetje saai. Maar toen duidelijk werd dat Laura ging uitzoeken wie de moordenaar was, was ik wel benieuwd. Want ik wide het ook wel weten! Daardoor las ik verder.

Waar ik een beetje moeite mee had was het inconsequente karakter van JJ. Het enge moment beschrijft Marian Mudde hem als een typische Bouquetreeks man: zelfverzekerd, afstandelijk, sexy en mannelijk. Maar vervolgens is hij dan ineens verlegen! Dat past er dan weer niet bij.

En de manier waarop hij 'de liefde bedrijft' is dan weer ronduit ordinair.

Twist

Opium heeft wel een leuke twist aan het eind moet ik zeggen. Hoewel ik betere heb gelezen. En ik vond het eind van het verhaal een beetje amateuristisch. Een beetje geklungel.

De scènes waarin Laura fotografeert vond ik veel beter geschreven.

Conclusie over Opium

Al met al een prima thriller, met twee leuke twists. Je leest hem in een middag uit. En de schrijfstijl van Marian Mudde vind ik beter, en intrigerender dan bijvoorbeeld die van Esther Verhoef en Saskia Noort.

Alleen het einde vond ik dus een beetje rommelig.

Praktische informatie over Opium

Opium is voor 17,95 te koop bij bol.com

P.S. 

Houd je van psychologische thrillers van Nederlandse bodem? Lees dan ook mijn review van Facade van Esther Verhoef.

2 reacties

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *