My lovely wife: een onverwacht goede thriller!

Eens in de zoveel tijd verschijnt er een boek dat me verrast wat betreft de invalshoek en kwaliteit. Zo'n boek is My lovely wife, de debuutroman van Samantha Downing.

Ik ben verbaasd dat het haar eerste boek is, want ik vind het zowel erg goed geschreven als origineel!

Het is lang geleden dat ik zo'n verrassende psychologische thriller las.

My lovely wife

Op het kaartje van de bibliotheek aan de binnenkant van het boek staat kort:

'Een schijnbaar keurig, rijk Amerikaans echtpaar pleegt moorden puur voor de kick.'

Het is een goede samenvatting van het boek!

Je kunt je afvragen: waarom heeft Samantha Downing dan 374 pagina's nodig om een verhaal te vertellen dat zich in 12 woorden laat samenvatten.

Maar het is haar schets van het gezin, en met name van de huisman en vader die zo leuk is om te lezen. Zijn naam krijg je nooit te horen overigens!

Samen met zijn vrouw Millicent vormen ze een leuk gezin. Hij werkt als tennisleraar en zijn vrouw is makelaar. Millicent is degene die zorgt voor de structuur en de regels in het gezin.

Het verhaal ontvouwt zich

Samantha Downing slaagt er heel knap in om het verhaal langzaam maar zeker te ontvouwen. De structuur die ze gebruikt voor haar verhaal vond ik prettig en indrukwekkend. Ik heb een hekel aan flashbacks en wisselingen van perspectief, twee veel gebruikte manieren om een verhaal te vertellen. Samantha doet dit niet.

Je krijgt soms een korte blik in de geschiedenis van Millicent en haar man, maar niet in de vorm van een flashback of zo. Ze vlecht alle informatie kunstig in elkaar.

My lovely wife is (gelukkig) geen actie boek. Het is echt een psychologische thriller. Eentje die zich onderscheidt van de vele andere psychologische thrillers. Hier geen detective in de hoofdrol die een zaak moet oplossen.

Nee, My lovely wife gaat over een leuk gezinnetje.

En wat de ouders graag doen in hun vrije tijd.

Samantha Downing kondigt haar boek aan

In onderstaand filmpje kondigt de schrijfster dit boek aan.

Tot slot

Ik geef My lovely wife een 9. Wat mij betreft is het echt een aanrader voor mensen die houden van psychologische thrillers die zich afspelen in een huiselijke setting met eigenlijk maar 1 karakter.

Praktische informatie over My lovely wife

My lovely wife is voor 10,99 te koop bij bol.com

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *