|

Buren uit de hel: Those people

Those people

Het zal je maar gebeuren: je woont in een idyllische rustige straat in Londen. Op zondag wordt de straat afgesloten voor auto's zodat kinderen er fijn kunnen spelen. De waarde van je huis is exorbitant gestegen en het leven is goed!

Nieuwe buren uit de hel...

Maar dan krijg je nieuwe buren...

En die nieuwe buren maken lawaai.

Heel veel lawaai.

Zoveel lawaai dat je 's nachts geen oog meer dicht doet, je kleine kind een speciale koptelefoon moet dragen om zijn oortjes te beschermen en je huwelijk door alle spanningen verslechtert.

Dat is wat er gebeurt in het boek Those people van Louise Candlish

Louise Candlish is ook bekend van het boek Ons huis.

Those people

'Those people,' zijn Darren en zijn vriendin Jodie. Ze hebben het huis geërfd van zijn tante, en Darren begint er een soort tweedehands autoverkoop. Ondertussen verbouwt hij met veel lawaai het huis, en gedraagt zich niet erg vriendelijk.

Het valt niet te ontkennen dat de bewoners van de straat wellicht wat snobistisch en zelfingenomen zijn, maar dat neemt niet weg dat ze in eerste instantie Darren willen verwelkomen. Darren heeft echter geen behoefte aan goed contact, en gaat zijn eigen gang. En dat zou niet zo erg zijn, als zijn gedrag geen grote gevolgen had voor het leven in de straat.

Door zijn tweedehands autobedrijf is er bijvoorbeeld geen parkeerplek meer over voor de andere bewoners en zijn keiharde muziek werkt op de zenuwen.

Those people en integratie

Hoewel het verhaal gaat over een buurman die zich niet aanpast aan de waarden en normen van de straat waar hij gaat wonen, weerspiegelt Those people een algemener thema:

In hoeverre dienen nieuwkomers zich aan te passen aan de heersende normen en waarden?

En dan heb ik het niet alleen over buren, maar ook over bijvoorbeeld asielzoekers.

Wat mag je verwachten van anderen?

Over Those people

Those people is een verhaal over een idyllische straat in Londen en biedt een kijkje in het dagelijks leven van de mensen die daar wonen, en wat het met hen doet als ze een lawaaiige en onaangepaste buurman krijgen.

Hoe sterk is onze beschaving als we onder spanning komen te staan?

Blijven we netjes?

Louise Candlish over Those people!

In onderstaand filmpje vertelt Louise Candlish over haar boek Those people.

Mijn conclusie over Those people

Ik vond het een intrigerend boek dat makkelijk en prettig leest. Ik houd bovendien van dit soort huiselijke setting: een straat waar gezinnen wonen, en dan wat psychologische en thriller elementen erin.

Ik geef dit boek een 7,8.

Praktische informatie over Those people 

Those people van Louise Candlish is voor 14,95 te koop via bol.com. Een Nederlandstalige versie kon ik helaas nog niet vinden.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *