We love to entertain van Sarah Strohmeyer

we love to entertain

Ken je die reality tv programma's waarin stellen worden gevolgd bij de renovatie van een huis?

Dat gebeurt ook in het boek We love to entertain van Sarah Strohmeyer.

In dit geval Holly en Robert!

We love to entertain van Sarah Strohmeyer

Holly en Robert doen mee aan het programma To the manor build. Zij en nog twee andere stellen renoveren een pand, en de winnaar mag het gerenoveerde pand houden.

Maar, hoewel het boek in theorie om Holly en Robert draait, leer je ze als lezer eigenlijk alleen maar zijdelings kennen! 

Perspectief van Eria en Kim

We love to entertain wordt namelijk verteld vanuit de perspectieven van Erica en Kim Turnbull. Erica is Kims dochter en werkt als de personal assistant van Holly en Robbert. Kim is een soort burgemeester van het dorpje waar ze wonen geloof ik.

Holly via blogposts

Holly leer je als lezer vooral kennen vanuit de blogposts die ze schrijft over de renovatie. Die zijn gevuld met 'affiliate links'. Ik vond dat erg herkenbaar en ook leuk gevonden, want zo'n realityprogramma draait natuurlijk om de sponsors en de bedrijven die hun spullen in de kijker willen zetten!

Op het laatst las ik Holly's posts niet echt goed meer, omdat ik ondertussen wist dat ze totaal niet de realiteit weerspiegelden.

Het verhaal van We love to entertain

Wat is nou eigenlijk het verhaal van We love to entertain? Op een avond komt Robert naar Erica toe, en vraagt haar of hij haar auto mag lenen. 

Hij wil met Holly op een korte huwelijksreis. Dit is op zich al apart, want ze zitten middenin de opnames van To the manor born, maar nou ja.

Waar zijn Holly en Robert gebleven?

Vervolgens hoort Erica niets meer van Holly en Robert, en de zorgelijke gedachte ontstaat dat hen iets is aangedaan door de voormalige eigenaar Zeke.

Ondertussen werkt Erica zich een slag in de rondte om Holly's en Roberts afwezigheid te compenseren. Daarnaast heeft Erica ook zo haar eigen issues: ze is een beetje verliefd op Robert, en in het verleden was ze betrokken bij een auto-ongeluk dat sommige dorpsbewoners haar nog steeds kwalijk nemen.

Wat ik vond van We love to entertain

Eigenlijk is het verhaal van We love to entertain erg dun. De opzet vond ik erg leuk, maar tegelijkertijd kon het verhaal me maar matig boeien. En dat komt denk ik doordat je niet echt betrokken raakt bij de personages in het boek. Het blijft allemaal wat oppervlakkig.

De ontknoping vond ik op zich verrassend, maar kon me tegelijkertijd niet eens zo boeien. Ik voelde me niet echt betrokken meer bij het verhaal.

Op GoodReads krijgt We love to entertain een 3,26.

Meer vind ik het ook niet waard.

Het leukste aan We love to entertain is feitelijk de opzet, en het kijkje achter de schermen van een reality show.Met als belangrijkste boodschap: het draait allemaal om de kijkcijfers en het is hartstikke nep en in scène gezet en 'scripted'.

We love to entertain van Sarah Strohmeyer kopen

Vergelijkbare berichten

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *