Een zomer zonder slaap van Bram Dehouck

een zomer zonder slaap

'Van het één komt het ander,' is een bekend gezegde, en nergens wordt dit zo voortreffelijk beschreven als in het boek 'Een zomer zonder slaap' geschreven door Bram Dehouck. 

De komst van een paar windmolens leidt uiteindelijk tot een moord!

Toen ik mijn kinderen vertelde over het verband tussen windmolens en een moord, keken ze me ongelovig aan. Maar als je het boek leest, is het volstrekt begrijpelijk hoe iemand die nog nooit een vlieg heeft kwaad gedaan, in razernij ontsteekt en iemand vermoordt. 

Een zomer zonder slaap: het dorp Blaashoek 

Bram Dehouck schetst een boeiend beeld van het leven in het dorp Blaashoek, en de dorpsbewoners. Ik kan nooit onthouden wie wie is, en hoe ze heten al helemaal niet. Maar Bram Dehouck houdt het aantal karakters gelukkig binnen de perken, waardoor ik iedereen op een gegeven moment echt kende. 
 Ondanks dat ik momenteel de aandachtsspanne heb van een mug, en bovendien zo gauw ik ga zitten allerlei dingen bedenk die ik nog moet doen, had ik dit boek binnen een uur of drie uit. Eindelijk een boek dat je aandacht snel pakt, en goed vasthoudt!

Alleen het plaatje op de voorkant snap ik niet! Ik herken daar niet één van de personages in! 

Bram Dehouck won met Een zomer zonder slaap de Gouden Strop, en de filmrechten zijn inmiddels verkocht. 

Conclusie over Een zomer zonder slaap

Een zomer zonder slaap leest makkelijk weg, en is aangenaam leesmateriaal. Het verhaal begint rustig, maar aan het eind wordt het verrassend spannend, soms zelfs echt schokkend!

Ik kan niet wachten tot zijn volgende boek in de bibliotheek ligt: Hellekind

Een zomer zonder slaap kopen

Een zomer zonder slaap is voor 9,90 te koop bij Bol.com, maar wordt daar tweedehands al aangeboden voor 7,99. Het lijkt mij een leuk sinterklaascadeau. 
Wat vind jij van windmolens?

Vergelijkbare berichten

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *