A Spring affair: over de kracht van opruimen!

a spring affair

A Spring Affair van Milly Johnson, is een luchtig niemendalletje, met eendimensionale karakters, en een spoedcursus opruimen. 

De plot is zo oud als de kont van Sinterklaas, (man gaat vreemd, komt terug, zij probeert het huwelijk te redden, en wordt vervolgens verliefd op een veel leukere man) en karakteristiek voor chicklit. 
Maar de invalshoek, opruimen als manier om je leven op te ruimen, is verfrissend en leuk. 

Het verhaal van A spring affair

Lou (35) is redelijk gelukkig getrouwd met succesvol autoverkoper Phil, hoewel zijn slippertje, drie jaar geleden, zijn sporen heeft nagelaten. Lou is een perfecte huisvrouw: het huis is keurig, haar kookkunsten uitmuntend, en ze heeft ook nog een parttime baantje waarmee ze haar eigen zakcentje verdient. 

Artikel over opruimen

Dan pakt Lou op een dag, in de wachtkamer van de tandarts, een tijdschrift, dat haar hele leven verandert. In het tijdschrift staat een artikel over opruimen, en hoe bevrijdend het is jezelf te ontdoen van onnodige spullen en ballast. 

Maak je huis schoon en je geest!

'Maak je huis schoon, en je geest!' is de boodschap.

Lou begint voorzichtig met het opruimen van haar bureau op haar werk. Dat geeft haar zo'n fijn gevoel dat ze aan haar huis begint. Ze heeft zoveel zooi dat ze containers huurt om het allemaal in te doen, en zo ontmoet ze Tom.

Naarmate ze meer weggooit, vindt ze steeds meer van zichzelf terug, en uiteindelijk gooit ze zelfs haar oude leven weg. 

Wat is Phil een kwal! 

Aanvankelijk had ik moeite 'er in te komen', maar rondom hoofdstuk twee begon het boek me toch enigszins te boeien. Want Lou's echtgenoot Phil is echt een ongelofelijke kwal, die Lou voortdurend kleineert, onder andere met gemene verwijzingen naar haar gewicht. En dat terwijl Lou absoluut niet dik is.

Phil heeft de macht in hun relatie, en door Lou te kleineren houdt hij dat zo. 

Verjaardagsdiner blijkt zakelijk etentje

Voor haar verjaardag neemt hij haar mee uit eten, maar dat etentje blijkt een zakendiner, waarbij Phil voortdurend praat met een zakencontact, en Lou veroordeeld is tot diens dodelijk saaie vrouw.

Maar eerlijk is eerlijk: die Lou is ook wel een dweil zeg! 

Nadat Phil vreemd ging, was ze zo dankbaar dat hij zich verwaardigde terug te komen, dat ze hem zonder enige uitleg of excuses terug nam. Ze laat hem vakanties boeken die ze niet wil, en praktisch molesteren door haar zwager zonder er wat van te zeggen. 

Vijfendertig jaar oud is 'van middelbare leeftijd' 

Opvallend in A spring affair vond ik dat Lou met haar 35 jaar wordt beschreven als middelbaar! Dat beeld klopt helemaal niet met de voorkant van het boek, en ook niet met mijn beeld van een vijfendertigjarige. 

Het dubbele effect van opruimen in A Spring affair

Het leuke aan dit boek is het effect dat opruimen kan hebben op je leven. In Lou's geval hervindt ze zichzelf. Dit boek gaf mij als lezer een opgeruimd gevoel, zonder dat ik een vinger had uitgestoken. Simpelweg doordat ik als het ware samen met Lou opruimde.

Je zou er zelf de opruimkriebels van krijgen. 

A spring affair kopen

A Spring Affair
Milly Johnson 
 is voor 12,99 te koop bij bol.com.

Vergelijkbare berichten

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *