Dubbel zes van Daphne Deckers: waarom ik afhaakte

Daphne Deckers schrijft doorgaans humoristisch, dus toen ik op de website van de bibliotheek zag dat ze een nieuw boek getiteld Dubbel zes had geschreven reserveerde ik het onmiddellijk.

Dubbel zes: waar gaat het over?

Dubbel zes gaat over Annabel Brinkmeester die in één dag alles kwijtraakte wat haar dierbaar was. Als je begint te lezen zit Annabel op het politiebureau, en je krijgt als lezer dus via haar herinneringen/verhaal te horen wat er gebeurd is.

Déjà vue

Helaas ben ik niet veel verder gekomen dan het eerste hoofdstuk, want het kon me maar niet boeien. Ik had steeds een gevoel van déjà vue, alsof ik het verhaal eerder had gelezen, wat natuurlijk niet kan want het is een nieuw boek. Verder irriteerde het me dat mensen om de haverklap 'in de lach' schoten in het boek.

Omdat ik als lezer dus nogal gefaald heb om dit boek uit te lezen, gebruik ik even de beschrijving van Dubbel zes zoals die op bol.com staat.

'Annabel verliest de nalatenschap van haar ouders, haar relatie, zelfs haar geliefde huis aan de Orthoskade 66. Zonder de financiële hangmat waar ze jaren in heeft gelegen, moet Annabel nu écht de mouwen opstropen en een nieuwe toekomst voor zichzelf bewerkstelligen. Maar al snel raakt ze verstrikt in twee mannen én in twee identiteiten, en stapelen de problemen zich in een razend tempo op.'

Waarom haakte ik af bij Dubbel zes?

Er zijn een aantal redenen waarom ik Dubbel zes niet uitlas.

  1. Het is echt een dikke pil. Niets mis mee op zich, en sommige mensen worden daar juist heel blij van, maar vanwege gebrek aan tijd en een korte aandachtsspanne intimideren dikke pillen mij nogal. Dus als ze me niet meteen 'pakken' als lezer dan haak ik vanwege de dikte nog wel eens af. 
  2. Dubbel zes is in onze bibliotheek een zogenoemde 'toptitel'. Dat betekent dat je het boek niet langer dan 2 weken in huis mag hebben. Ik had dus een deadline om deze dikke pil uit te lezen. Dat zorgde voor stress, en lukte dus ook totaal niet.
  3. De hoofdpersoon is begin twintig. Net als met een dikke pil is daar niets mis mee, maar voor mij bleek het een reden te zijn om amper interesse in haar te hebben. Misschien omdat ik zelf een stuk ouder ben? In ieder geval kon het me niet interesseren waarom ze alles kwijtraakte.
  4. Mensen schoten in het korte stukje dat ik las te vaak 'in de lach'. Ik vond dat irritant en gekunsteld klinken

Mijn conclusie over Dubbel zes

Als falende lezer die Daphne Deckers Dubbel zes niet heeft uitgelezen heb ik eigenlijk geen recht van spreken. Wat ik erover kan zeggen is dat het een dikke pil is, dus als je houdt van dikke boeken dan zit je hiermee goed. Voor zover ik het kan beoordelen zonder het hele boek te lezen, is het een soort chicklit met 'dwaze gebeurtenissen'. 
Op bol.com kreeg Dubbel zes 30 reviews en krijgt een gemiddeld cijfer van 4. (Vijf is de hoogste score) dus dat is best goed. Ook is het boek al toe aan de tweede druk, wat me ook een goed teken lijkt.

Dubbel zes op youtube

Hieronder een interview met Daphne deckers over Dubbel zes.

Praktische informatie over Dubbel zes

Dubbel zes is voor 24,99 te koop bij bol.com.

Vergelijkbare berichten

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *