|

Dear Thing, Julie Cohen

Dear thing Julie Cohen

Ben en Claire willen niets liever dan een kind krijgen.

Ze hebben verschillende IVF pogingen achter de rug als Claire eindelijk zwanger wordt. Maar als ze een paar weken later een miskraan krijgt, wil ze het hoofdstuk kinderen krijgen definitief afsluiten. Ze kan het niet meer opbrengen. Haar man Ben is zwaar teleurgesteld. Want hij wil nog blijven proberen.

'Ik wil wel jullie draagmoeder zijn'

Dan komt Bens vriendin en maatje Romily met een voorstel. Zij wil wel draagmoeder voor hen zijn. Romily is een alleenstaande moeder, en heeft geen kinderwens meer. Maar wat Ben en Claire niet weten is dat Romily al jaren verliefd is op Ben.

Al met al dus een prima recept voor narigheid.

Toch is Romily volledig te goeder trouw. Zwanger worden voor Ben en Claire is niet een vals plan om Ben alsnog te strikken. Maar ze wordt wel verrast door haar gevoelens voor de baby die in haar groeit. Als Claire daar achter komt, bereikt het verhaal een hoogtepunt. Waarna uiteindelijk alles weer op z'n pootjes terecht komt. Tsja...

Cliché karakters

Juli Cohen houdt het bescheiden. Dear thing is een rustig geschreven boek, zonder al te veel sensatie. Julie's beschrijving van de karakters van de vruchtbare Romily, en onvruchtbare Claire vond ik cliché. De vruchtbare Romily is chaotisch en slordig gekleed. Claire daarentegen ziet er uit als door een ringetje te halen. Ze heeft bovendien de perfecte echtgenoot + het perfecte huis.

Conclusie

Dear thing is best een leuk boek. Het gegeven van een vriendin die aanbiedt een kind te krijgen voor haar vrienden intrigeerde me. Maar eerlijk gezegd vond ik het verhaal een beetje tam. Stiekem had ik het leuker gevonden als Romily toch een verborgen agenda had gehad.

Praktische informatie

Dear Thing is te koop bij bol.com. Het is een Engels boek.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *